3. Kongres sportskog turizma održat će se na Višnjiku 3. Kongres sportskog turizma održat će se na Višnjiku
U prostoru Športskog centra Višnjik u Zadru, održat će se 3. Kongres sportskog turizma, u terminu od 15. do 17. studenog, 2018. godine. Kongres... 3. Kongres sportskog turizma održat će se na Višnjiku
U prostoru Športskog centra Višnjik u Zadru, održat će se 3. Kongres sportskog turizma, u terminu od 15. do 17. studenog, 2018. godine.
Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra. Kongres prate Ministarstvo turizma i Hrvatski olimpijski odbor, u organizaciji agencije LUX promocija.
Suorganizatori kongresa su Savez športske rekreacije “Šport za sve” Zadarske županije, Športske zajednice Zadarske županije, Športske zajednice grada Zadra i Športski centar Višnjik. Među partnerima kongresa su Turistička zajednica grada Zadra, Sveučilište u Zadru, Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Splitu i drugi.
Realizaciju za hrvatski turizam značajne manifestacije, predstavila je organizatorica, Sunčana Matić iz agencije LUX promocija koja već nekoliko mjeseci koordinira team vrhunskih profesionalaca – suorganizatora i partnera kongresa: Involviranjem uglednih sportskih i znanstvenih imena u program, cilj nam je animirati i potaknuti turističke djelatnike da razmijene iskustva i informacije, usvoje nova znanja od vrhunskih stručnjaka iz prakse, obnove kontakte i znanja koja će okupljenima pomoći da dostignu bolje poslovne rezultate na destinacijama iz kojih dolaze, putem spoja turizma i sporta. Cilj je potaknuti mlade, sportaše i studente da svoj potencijal u sportu razviju naknadno i na poslovnom planu i putem sportskog turizma, stoga je za predsjednika znanstvenog odbora kongresa odabran dr. sc. Tonći Jerak, ispred Centra za studentsku tjelovježbu i sport, Sveučilišta u Zadru.
Uz Kongres i niz edukativnih predavanja, organiziraju se paneli na teme dopinga, sporta mladih, održivog razvoja sportskog turizma, organizira se prateća izložba hrvatskog sporta. Predstavit će se kao inovacija – vizija razvoja golf turizma Hrvatske, temeljena na Akcijskom planu za razvoj golf ponude Hrvatske.
Suorganizatori kongresa prepoznali su vrijednost involviranja sportaša i sportskih stručnjaka u razvoj sportskog turizma u budućnosti. Impozantan potencijal Športske zajednice Zadarske županije – krovnog tijela sustava sporta u Zadarskoj županiji, opisao je glavni tajnik Željko Birkić. Napominje da je u djelatnosti sporta na području Zadarske županije registrirano 612 pravnih osoba s registriranim članstvom od približno 10000 aktivnih sportaša, tj. s povremenim sportašima sudionicima približno 15000 sudionika u 57 olimpijskih i neolimpijskih sportova i sportskih grana.
Cilj Športske zajednice Zadarske županije je da svojim djelovanjem pridonosi razvitku i promicanju sporta na području Zadarske županije, poticanju vrhunskog sportskog stvaralaštva i stvaranju uvjeta za postizanje vrhunskih sportskih dometa, razvitku sportskih aktivnosti djece i mladeži, te sportsko – rekreacijskih aktivnosti građana i osoba s invaliditetom, promicanje odgojnih funkcija sporta, razumijevanja tolerancije i odgovornosti kroz bavljenje sportom, širenju olimpijskih ideala i jačanju olimpijskog pokreta. Stoga je podrška realizaciji Kongresa sportskog turizma, istovremeno i mudro ulaganje u pozitivnu budućnost sporta i turizma, putem istih u razvoj gospodarstva i   kvalitetnu promociju Zadarske županije, Dalmacije i cijele Hrvatske.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.