ADVENT U ZADRU Program počinje sutra i trajat će pet tjedana! ADVENT U ZADRU Program počinje sutra i trajat će pet tjedana!
Nikad raskošniji, nikad bogatiji ili ljepši blagdanski program kao ovog „Adventa u Zadru“! Čak pet tjedana od 2. prosinca do 6. siječnja Zadrani će... ADVENT U ZADRU Program počinje sutra i trajat će pet tjedana!

Nikad raskošniji, nikad bogatiji ili ljepši blagdanski program kao ovog „Adventa u Zadru“! Čak pet tjedana od 2. prosinca do 6. siječnja Zadrani će uživati na ulicama i trgovima Poluotoka na kojima će ih dočekati božićna atmosfera, gastro delicije, kuhano vino, koncerti i plesanjaci, svakodnevna zabava za djecu te pravi blagdanski šušur na mediteranski način. Ukratko, veselje na svakom koraku od centralnog mjesta Trga Petra Zoranića gdje će se smjestiti čak 25 kućica, do Kalelarge i Foruma koji će ove godine zablistati novim svjetlosnim ruhom.

„Želja nam da je ovaj Advent u svemu nadmaši onaj prošlogodišnji i oplemeni staru gradsku jezgru te Zadrane dovede na Poluotok. Zato je Grad Zadar ove godine u adventska događanja odlučio uložiti oko milijun kuna“ – kazao je dogradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić koji je danas zajedno s direktorom Turističke zajednice Grada Zadra Antom Radosom, koordinatoricom projekta „Đir po gradu“ Danijelom Rimanić i predsjednikom Hrvatske gospodarske komore Denisom Ikićem predstavio program „Adventa u Zadru“.
Pored same manifestacije„Advent u Zadru“ koji će ponuditi svakodnevni program s dječjim radionicama, DJ-ima, večernjim koncertima zadarskih bendova, klapa i estradnih zvijezda poput Nene Belana i Đanija Stipaničeva, potom utrku Djedova Božićnjaka i tradicijsko paljenje adventskih svijeća, Zadrani će uživati i u spektakularnom novogodišnjem programu te popratnim programima samog adventskog i novogodišnjeg događaja.
Tako Grad Zadar od 24. studenoga do 15. siječnja 2015., već petu godinu uzastopno, organizira manifestaciju „Đir po gradu“ zajedno s Turističkom zajednicom Grada Zadra, Udruženjem obrtnika Zadar, Hrvatskom gospodarskom komorom Zadar i Obrtničkom komorom Zadarske županije te uz značajnu podršku Udruge zadarskih ugostitelja. U „Điru po gradu“ Zadrani će svakodnevno imati priliku posjetiti izabrane zadarske restorane s prigodnim menijima i popularnim cijenama, kao i kafiće i trgovine, a vrata će im s naljepnicom „Đir po gradu“ otvoriti i Arheološki muzej, Narodni muzej i Muzej antičkog stakla. Pored toga, nikad veće i prostranije klizalište „Ledeni park“ uz crkvu sv. Marije ponudit će brojne programe klizanja i plesa na ledu, brucošijade, disko večeri i atraktivne hokejaške utakmice.
Jedanaesto izdanje doživjet će tradicionalna manifestacija „Naši mali gušti“ kao prodajna izložba hrane, pića, delikatesa i suvenira zadarskog kraja. Manifestacija će predstaviti bogatstvo domaćih sireva, maslinovih ulja, ribljih proizvoda, domaćih pršuta, proizvoda od meda, suhih smokava, kao i vina, likera i rakija sa svrhom poticanja malih proizvođača i unaprjeđenja proizvodnje kvalitetnih i autohtonih proizvoda po tradicionalnim recepturama. Sajam se održava od 12. do 23. prosinca na Trgu pet bunara, a pored izložbenog i prodajnoga karaktera, „Naši mali gušti“ponudit će posjetiteljima niz stručnih predavanja za poduzetnike i demonstratorskih radionica. „Dani sunca“ naziv je sljedeće manifestacije na Narodnom trgu koja će od 5. do 12. prosinca u organizaciji udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane „Eko-Zadar“predstaviti zdravu hranu i tradicijske proizvode, a Zadrani će i ove godine na dvije lokacije – kod Hrvatskog narodnog kazališta i Arheološkog muzeja – moći uživati u „Zimskim vrtovima“ na Kalelargi.
Cjelokupan program manifestacije „Advent u Zadru“, kao i sve informacije, foto galerije i izvještaje o događajima možete pogledati na http://advent.zadar.travel/tena Facebook stranici „Advent u Zadru-Đir po gradu“i Instagramu„Like Zadar“.

HUMANITARNI KARAKTER ADVENTA U ZADRU
I ove će godine manifestacija „Advent u Zadru“ biti humanitarnog karaktera, pa su se tako sve klape odrekle svog honorara u korist potrebitih građana

BLAGDANSKE SLASTICE NA TRGU PETRA ZORANIĆA
Kuhano vino, čajevi, topli napici, fritule, kobasice, palačinke, ribe, jela s roštilja, blagdanski specijaliteti i brojne druge slastice bit će svakodnevno u ponudi na Trgu Petra Zoranića tijekom manifestacije „Advent u Zadru“ i novogodišnjih praznika, odnosno od 2. prosinca do 6. siječnja 2017. kada će se prigodnim programom zatvoriti ovogodišnja božićno-novogodišnja manifestacija.

RESTORANI S POPULARNIM CIJENAMA
Svaki dan do 18 sati zadarski restorani nudit će dnevne menije po popularnim cijenama , a s oznakom „Đir po gradu“ božićno-novogodišnjim događanjima priključili su se konobe „Malo misto“, „Skoblar“ i „Dalmacija“, restorani „Bruschetta“, „Stipe“, „Zadar Jadera“, „Pašta & svašta“, „Kornat“, „Dva ribara“, „Canzona“, „Pet bunara“ te konoba bistro „Pjat“ i bistro „Art Gourmet Kalelarga“.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.