ADVENT U ZADRU Večeras posjetitelje zabavlja Neno Belan! ADVENT U ZADRU Večeras posjetitelje zabavlja Neno Belan!
Uz paljenje druge adventske svijeće u crkvi Sv. Šime i nastup crkvenih zborova, adventska subota bit će i u znaku – Nene Belana i... ADVENT U ZADRU Večeras posjetitelje zabavlja Neno Belan!

Uz paljenje druge adventske svijeće u crkvi Sv. Šime i nastup crkvenih zborova, adventska subota bit će i u znaku – Nene Belana i njegovih „Fiumensa“. Splitski glazbenik s riječkom adresom Zadar drži nezaobilaznim mjestom u presjeku karijere koja traje već 30 godina. Najmanje dva do tri puta godišnje svrati do Zadra na svirku; nekada u Jazinama, a sada na otvorenom ili u klubove. Svejedno, uvijek u sjajnoj atmosferi koju stvore njegovi brojni fanovi. Zato je i sjećanje na nekakav top zadarski koncert gotovo nemoguće …

„Uh! Toliko je toga bilo i svaki put je bilo dobro. Zadar je jedan od onih gradova koje obavezno posjetim nekoliko puta. Zadrani vole moje glazbu, zato se uvijek osjećam kao doma“, kaže jedan od najproduktivnijih hrvatskih glazbenika koji potpisuje više od 200 autorskih pjesama. U spoju ljubavnih balada, evergreena, pop-rocka, dalmatinskog etna, talijanskog belcanta ili utjecaja latina i ska, kao i sa zvukom sjajnih „Fiumensa“ i „Đavola“, teško je nešto izdvojiti. Belan je redao hit za hitom.

„Uvijek se netko poslije koncerta žali da nisam svirao neku njemu dragu stvar, ali tako jednostavno mora biti. Na koncertima sviramo tridesetak pjesama, pa je jasno kako će poneka biti izostavljena. U bocu od litre ne možeš staviti tri litre“, plastično Belan opisuje slatke koncertne muke. Za njega i riječki bend predaha nema – blagdanski prosinac je poput ljeta, pa nema vremena za uživanje u opuštenom druženju. No, zato je blagdanska poruka puna optimizma:

„Svim Zadrankama i Zadranima od srca želim čestit Božić te puno zdravlja i ljubavi u 2017. godini. Neka budu u krugu obitelji i prijatelja na veselim događajima“.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.