AKCIJA VIKEND Policija kontrolirala 459 vozača i vozila; Jedan vozač priveden AKCIJA VIKEND Policija kontrolirala 459 vozača i vozila; Jedan vozač priveden
U nedjelju, 23. veljače u 01.20 sati u Zadarskoj ulici u Benkovcu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zatekli 25-godišnjeg vozača kako upravlja Mercedes-om... AKCIJA VIKEND Policija kontrolirala 459 vozača i vozila; Jedan vozač priveden

U nedjelju, 23. veljače u 01.20 sati u Zadarskoj ulici u Benkovcu, prilikom kontrole prometa policijski službenici su zatekli 25-godišnjeg vozača kako upravlja Mercedes-om (ZD) pod utjecajem alkohola od 2,45 promila, a što je najveća koncentracija alkohola tijekom vikenda.
Prilikom postupanja u Zadarskoj ulici, 25-godišnji vozač se nije zaustavio na znak policijskih službenika već je nastavio s vožnjom, međutim ubrzo je zaustavljen u istoj ulici, kojom prilikom se oglušio na zapovjedi i odbio dati na uvid dokumente te se pokušao vozilom ponovno udaljiti. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u prostorije policije, gdje je smješten do otrežnjenja.
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, 25-godišnjak je uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru.

Proteklog vikenda ( 21. – 23. veljače), policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 459 vozila i vozača, a poduzeli su 187 represivnih mjera.

 alkotestirano je 122 vozača, od kojih je njih 14 bilo pod utjecajem alkohola
 91 vozača je prekoračilo propisano ograničenje brzine
 3 vozila bez tehničkog pregleda i registracije
 5 vozača bez položenog vozačkog ispita
 1 vozač je nepropisno pretjecao
 3 su prošla kroz crveno svjetlo
 29 vozača nije poštivalo prometni znak
 10 vozača je vozilo bez zaštitnog pojasa
 5 vozača je koristilo mobitel u vožnji

Iz prometa je isključeno 19 vozača i 3 vozila.

U tom se vremenu dogodilo 15 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a tri lakše ozlijeđene.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.