Ante Fuzul: Gradonačelnik Biograda je beskorisan, trebao bi učiti na primjeru Vira Ante Fuzul: Gradonačelnik Biograda je beskorisan, trebao bi učiti na primjeru Vira
Dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda, Ante Fuzul, poslao je priopćenje za javnost na temu turizma u Biogradu. Objavljujemo ga u cijelosti. “Čitam sedmomjesečnu bilancu... Ante Fuzul: Gradonačelnik Biograda je beskorisan, trebao bi učiti na primjeru Vira

Dopredsjednik Gradskog vijeća Grada Biograda, Ante Fuzul, poslao je priopćenje za javnost na temu turizma u Biogradu. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Čitam sedmomjesečnu bilancu turističke sezone u gradu Biogradu na Moru koja je danas (19.08.2019.) objavljena na mrežnim stranicama grada Biograda. Tako se u bilanci navodi kako je u 7 mjeseci bilo ukupno 106.779 dolazaka (gostiju) te je ostvareno 563653 noćenja prema podacima iz e-Visitora. Iz istog izvora su prošli mjesec naveli da je u Biogradu u mjesecu lipnju evidentirano 148.923 gosta prema evidenciji iz e-Visitora. Čudno skroz, zar ne? Vjerojatno je ovih 42.144 gosta povuklo svoju prisutnost u mjesecu srpnju jer se predomislilo, pa su prema riječima gradonačelnika, a koji je ujedno i direktor TZ kako ga u članku nazivaju, vjerojatno iznajmljivači slabo ulagali u svoje apartmane i to je to. Našli smo krivca. Ionako svi prstom upiru u privatne iznajmljivače, oni su krivi što sezona ne valja, pa što ne bi i takozvani direktor (u biti je predsjednik Turističke zajednice grada prema Zakonu o turističkim zajednicama). Tko im je kriv kad ne ulažu u svoj smještaj. Ne može im pomoći u tome ni TZ ni Grad jer je to njihov biznis. Slažem se u potpunosti.
Budući da je to tako, predložiti ću svim iznajmljivačima da svoje goste ne šalju na plaže u Biogradu, jer nam Grad i TZ ne mogu urediti plaže, niti da šeću po šetnici i ulicama Grada jer nam Grad ionako već godinama odbija urediti ulice, važnije je urediti ceste po pustopoljini koju se neki usuđuju nazvati gospodarskom zonom, a sam gradonačelnik tvrdi da se to samo tako zove, pa onda u svojim odgovorima tvrdi da za sastaviti odgovor sa podacima koliko je utrošeno u uređenje toga što se samo zove gospodarska zona, treba sustavan rad na utvrđivanju podataka o visini utrošenih sredstava. A kad smo već kod toga, te nam TZ grada ne može pomoći, vjerujem da nam ista u tom slučaju nije ni potrebna jer za voditi statistiku o broju gostiju imamo e-Visitor, te budući da opet već neko vrijeme nemamo direktora TZ osim ovog takozvanog, nemamo potrebe ni za TZ. Kako nam Grad već dugo samo krpa rupe po ulicama i to redovito plaća, jer kad ne plaća imamo rupe na rivi kao prošle godine pred sam početak sezone, onda se trebamo zapitati jeli nam treba ovakav Grad i gradonačelnik koji nam ne može pomoći.
Oko 300.000 noćenja ostvari privatni smještaj u gradu Biogradu svake godine, jednako koliko i kampovi na području grada i više nego hotelski smještaj. Gosti koje dovedu privatni iznajmljivači su oni gosti koji pored ovih u kampovima jedu u restoranima u gradu, a zajedno sa hotelskim gostima tvore financijski turistički promet u gradu Biogradu. Izjava kako je nekoliko posto manje nebitno, ne znam kako bi je protumačio. U svom jednom intervjuu vezanom za turizam rekao sam da treba gledati kako to radi otok Vir. Zamislite, u cijeloj RH je evidentan pad broja gostiju, a na Viru porast broja noćenja u odnosu na prošlu godinu i na prošli srpanj. Kako to, kako to. E u tome i je caka naš takozvani direktore, što Vir cijelu godinu ulaže u svoj turizam, te što mu u tome pomaže i TZ općine Vir jer vjerojatno znaju kako, a imaju samo privatne iznajmljivače. Nije sramota pitati, a možda bi pomoglo da umjesto takozvanog imamo pravog direktora TZ. Možda bi tada TZ grada shvatila da je ona ta koja treba promovirati grad, a ne hrpa malih privatnih iznajmljivača. Možda bi i grad i TZ grada shvatili da se već 1.5. mora biti spremno za turističku sezonu, a ne da nam se događa da plažu ravna bager u 7. mjesecu. Možda bi tada gradonačelnik počeo provoditi odluku o zabrani građevinskih radova, jer se i danas 19.8.2019. čuju čekići jer se šaluje na nekim građevinama i nalijeva beton, a tako je cijelo ljeto. A to su stvari koje nisu biznis privatnih iznajmljivača, već onih koji su izabrani da o tome brinu. A dok oni to ne shvate TZ grada i sam grad, odnosno njegovi predstavnici, privatni iznajmljivači će brinuti o svom biznisu kako najbolje znaju.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.