Ante Gotovina o prosvjedu u Vukovaru: “Imamo pravo izraziti ono što mislimo” Ante Gotovina o prosvjedu u Vukovaru: “Imamo pravo izraziti ono što mislimo”
Savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane umirovljeni general Ante Gotovina bio je nazočan na završnom dijelu vježbe Velebit 18 – združena snaga na... Ante Gotovina o prosvjedu u Vukovaru: “Imamo pravo izraziti ono što mislimo”

Savjetnik potpredsjednika Vlade RH i ministra obrane umirovljeni general Ante Gotovina bio je nazočan na završnom dijelu vježbe Velebit 18 – združena snaga na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” na Slunju.

Novinare je zanimalo misli li umirovljeni general Ante Gotovina da je prosvjed u Vukovaru bio ispolitiziran.

– Mi živimo u demokraciji, svi imamo pravo izraziti ono što mislimo, to nitko ne smije biti uskraćeno ili mu ne daj Bože zbog toga biti ugrožena sigurnost – prokomentirao je general Gotovina, dodajući da on nije mogao ići na prosvjed jer je radio svoj posao – bio je na moru.

Na pitanje novinara smatra li da su institucije zakazale po pitanju procesuiranja ratnih zločina, Gotovina je odgovorio:

“Uvijek se može bolje. Ali mi moramo vjerovati našim institucijama. Država je jaka koliko su jake njezine institucije. Istina je da smo ponekad nestrpljivi. Moramo se naoružati strpljenjem i vjerovati ono što je naš zajednički interes, a to je da svaki čovjek koji živi tu se osjeća dobro. I ti su temelji Domovinski rat, na njima je izgrađena naša demokracija. Sigurno da uvijek ima nekih stvari koje mogu biti bolje, ali to je put koji samo mi možemo napraviti.”

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.