Arbanas: Plenković ima pravo što neće da mu branitelji biraju koalicijske partnere Arbanas: Plenković ima pravo što neće da mu branitelji biraju koalicijske partnere
Ivica Arbanas, predsjednik Hvidre Zadar, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Zbog čestih upita naših članova i medija o prosvjedu u... Arbanas: Plenković ima pravo što neće da mu branitelji biraju koalicijske partnere

Ivica Arbanas, predsjednik Hvidre Zadar, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Zbog čestih upita naših članova i medija o prosvjedu u Vukovaru, ovim putem Predsjedništvo Udruge HVIDR-a Zadar daje svoje javno priopćenje.
Po prvi put Udruga HVIDR-a Zadar neće ići na prosvjed, a išli smo na sve dosadašnje prosvjede bez razlike tko je bio na vlasti ( za razliku od mnogih ). Naime, ne možemo se odazvati nečemu za što ni sami ne znamo što je. Je li to okupljanje prosvjed ili potpora Vladi ?
Sa jedne strane izjave da je prekipjelo zbog nečinjenja po pitanju ratnih zločina, sa druge strane izjave kako je ova Vlada i ovaj premijer najbolji od svih dosadašnjih ?
Što se tiče procesuiranja ratnih zločina, smatramo da su sve dosadašnje Vlade, pa i ova, zakonski i moralno odgovorne za nečinjenje. Ključnim problemom sada držimo činjenicu da ruka gospodina M.Pupovca daje većinu Vladi i dok je tome tako, ne vjerujemo u rješavanje ovoga problema.
Ne sumnjamo u dobre namjere gradonačelnika Penave i njegovo poštenje, pa tako i on i svi Vukovarci imaju našu punu potporu kada je u pitanju problem rješavanja ratnih zločina. Međutim, smatramo da se ovakvim prosvjedom postići neće ništa.
Gospodinu premijeru Plenkoviću također dajemo punu potporu kada kaže da neće dozvoliti braniteljskim udrugama da mu biraju partnere i određuju tko će biti parlamentarna većina jer to je njegovo demokratsko pravo temeljem dobivenih glasova na izborima, a za demokraciju smo se mi borili.
Isto demokratsko pravo zadržat ćemo za sebe te preporučamo i svim braniteljima da ne dozvole više nikada da nam netko nameće za koga bismo trebali glasovati, već neka svaki pojedinac to učini prema vlastitoj savjesti.”

Predsjednik Udruge
HVIDR-a Zadar:
________________
/ Ivica Arbanas /

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.