BENKOVAC Čak 20 ekipa okušat će se u pripremanju prisnaca BENKOVAC Čak 20 ekipa okušat će se u pripremanju prisnaca
Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca u subotu, 19. kolovoza 2017. godine s početkom u 2000 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu... BENKOVAC Čak 20 ekipa okušat će se u pripremanju prisnaca

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca u subotu, 19. kolovoza 2017. godine s početkom u 2000 sati na Šetalištu kneza Branimira u Benkovcu organiziraju 7. Gastro festival „BENKOVAČKI PRISNAC“ – Benkovac 2017.
Benkovački prisnac je autohtona delicija Bukovice i Ravnih kotara, jednostavna, a opet tako dobra. Stoljećima se sprema na ovim prostorima i jedno je od najprepoznatljivijih jela ovoga kraja. Ova manifestacija ujedno je i svojevrsno osvježenje u regiji, gdje će se svi zainteresirani sudionici moći okušati u spremanju ovog jedinstvenog specijaliteta ali i upoznati i s drugim, autohtonim proizvodima Benkovačkog kraja, proizvodima duge tradicije, pravim promotorima Grada Benkovca.
Manifestacija će ove godine okupiti 20 ekipa koje će se okušati u pripremanju prisnaca.
Kao i prijašnjih godina, članovi KUD-a Branimir Benkovac ispeći će prisnac promjera 2 metra koji je bio nominiran za Guinnessovu knjigu rekorda.

Organizator je za ovu prigodu osigurao besplatan prijevoz autobusom iz Zadra koji će s Male pošte za Benkovac krenuti u 19,00 sati, a s autobusnog kolodvora (vanjska strana) u 19,15 sati. Povratak za Zadar je u 23,00 sata.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.