Bibinjci postavili spomen ploču na mjestu pogibije heroja Alfreda Lisice Bibinjci postavili spomen ploču na mjestu pogibije heroja Alfreda Lisice
Skupina Bibinjaca odala je posebnu počast heroju uz Bibinja, Alfredu Lisici, koji je ubijen 4. kolovoza 1992.  godine u Osojniku pored Dubrovnika. Povodom njegova... Bibinjci postavili spomen ploču na mjestu pogibije heroja Alfreda Lisice

Skupina Bibinjaca odala je posebnu počast heroju uz Bibinja, Alfredu Lisici, koji je ubijen 4. kolovoza 1992.  godine u Osojniku pored Dubrovnika.

Povodom njegova rođendana, organizirali su se i posjetili mjesto njegove pogibije. Postavili su spomen ploču, te položili vijenac i zapalili svijeće. Bili su tu njegovi suborci, ali i mladi Bibinjci koji čuvaju uspomenu na svoga sumještanina.

Podsjetimo, 4. kolovoza 1992., u Osojniku pored Dubrovnika, poginuo je hrvatski vitez i časnik HV Alfredo Lisica iz Bibinja u 21. godini života.
Ratovao je od Maslenice i Svilaje do južnoga bojišta. Isticao se junaštvom i vedrinom duha. Svojim primjerom suborcima je davao poticaj za izdržljivost i svladavanje najvećih borbenih napora. Oni su ga od dragosti zvali Bibinjac, a on se tim imenom ponosio.

Njegov lik simbol je borbe za slobodu domovine i ljudsko dostojanstvo. Za života je bio natporučnik Hrvatske vojske.
Alfredo je posmrtno odlikovan Ordenom kneza Domagoja sa zlatnom ogrlicom i lentom, Ordenom Zrinski i Frankopan, Medaljom zahvalnosti MORH-a, Medaljom zahvalnosti 4. gardijske brigade.
Bibinjci su ponosni na velikana Domovinskog rata koji je dao najveću žrtvu – svoj život, ugradivši ga u temelje slobode svoje domovine Hrvatske. Da je živ, danas bi slavio 49. rođendan.

FB_IMG_1593262634334-01

FB_IMG_1593262612956-01

FB_IMG_1593262621201-01

FB_IMG_1593262608908

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.