BIBINJCI U “LABIRINTU”: Ne plašimo se imati četvero i više djece! BIBINJCI U “LABIRINTU”: Ne plašimo se imati četvero i više djece!
U HRT-ovoj vrlo gledanoj emisiji “Labirint” snimljen je zanimljiv prilog o mjestu Bibinje. Bilo je govora o tome kako mještane smeta što se u... BIBINJCI U “LABIRINTU”: Ne plašimo se imati četvero i više djece!

U HRT-ovoj vrlo gledanoj emisiji “Labirint” snimljen je zanimljiv prilog o mjestu Bibinje.

Bilo je govora o tome kako mještane smeta što se u medijima vrlo često mjesto Bibinje spominje u rubrikama crne kronike, u negativnom kontekstu, dok je za pozitivne stvari interes medija puno slabiji.

Jedna od pozitivnih stvari u Bibinjama svakako je visok natalitet, te su brojne obitelji sa četvero i više djece.

Da je to trend i kod intelektualaca, i kod ljudi nižeg socijalnog statusa, potvrdila je Mirka Sikirić, ravnateljica Osnovne škole Stjepana Radića u Bibinjama, koja je i sama majka troje djece. Ove godine u školu su se upisala tri nova razreda prvašića.

I popularni pjevač Tomislav Bralić otac je četvero djece, a on sam jedno je od desetero djece koliko su imali njegovi roditelji.

“Bibinjci se ne plaše imati djecu.  Vrijedni smo, imamo more, polje, snalazimo se. Nitko nije gladan.” – kazao je Bralić.

O povijesnom aspektu govorio je prof. dr. Ante Bralić, pročelnik Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru, a par rečenica o tome kako su Bibinjci oduvijek bili posebni kazao je Ante Gverić, ravnatelj Državnog arhiva u Zadru.

U prilogu je prikazana i mlada Bibinjka s četvero djece, 29-godišnja Andrea Karaban. I ona potječe, kazala je, iz obitelji s više djece, a oko brige za njene mališane pomažu joj članovi obitelji.

Julijan Lonić također se odlučio imati više djece, a njegova supruga je pojasnila kako je kao mlada djevojka imala predrasude prema Bibinjcima, ali pokazalo se da se radilo o pogrešci.

“Julijan i ja smo u braku 15 godina, dobro nam je i nisam požalila što sam se udala u Bibinje.” – kazala je.

 • Neka dice

  14. listopada 2015. #1 Author

  Bravo Bibinje samo tako pravite dicu

  Odgovori

 • Cuki

  14. listopada 2015. #2 Author

  Vi ćete spasiti Hrvacku od nestajanja jer se drugi sele vani a vi se množine. …. bravo

  Odgovori

 • Savjesna majka

  14. listopada 2015. #3 Author

  Lako je napraviti dite Al triba mu nešto i pružiti u životu. Ja ih imam dvoje i to je maksimum jer ne želim rađati a da mi djeca oskudjevaju i da nemaju što im kolege u školi imaju. Danas je sve skupo i bolida bi me duša da mojoj djeci ne mogu priuštiti igračku, komad robe ili izlet.

  Odgovori

  • Tomislav

   14. listopada 2015. #4 Author

   Što ti oćeš reći da žene u Bibinjan nisu savjesne matere????

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.