Bilosnić četvrtu godinu za rednom nagrađen za književni putopis Bilosnić četvrtu godinu za rednom nagrađen za književni putopis
Tomislav Marijan Bilosnić po četvrtu je godinu za rednom nagrađen na natječaju za hrvatski književni putopis u Loboru, na manifestacija 11. Hrvatski književni putopis.... Bilosnić četvrtu godinu za rednom nagrađen za književni putopis

Tomislav Marijan Bilosnić po četvrtu je godinu za rednom nagrađen na natječaju za hrvatski književni putopis u Loboru, na manifestacija 11. Hrvatski književni putopis. Organizatori su Kajkavsko spravišče – društvo za širenje i unapređivanje znanosti i umjetnosti iz Zagreba, Udruga za kulturno stvaralaštvo Franjo Horvat Kiš Lobor i Općina Lobor, a pokrovitelj jedinstvene književne manifestacije posvećene isključivo putopisu je Ministarstvo kulture RH. Dodjela nagrada i kulturna događanja vezana uz program ovogodišnjih dana „Franje Horvata Kiša“ upriličena su u Društvenom domu u Loboru. U petak 6. listopada otvorena je izložba učenika osnovne škole „F. H. Kiša“ na temu ‘Franjo Horvat Kiš’, a u subotu 7. listopada je održana Tribina Kajkavskoga spravišča – HOMMAGE prof. dr. sc. Joži Skoku – idejnom začetniku programa i natječaja književnoga putopisa u Loboru.
Nagrade časopisa „Kaj“ dodijeljene su dvjema autoricama Božici Jelušić i Božici Brkan. Nagrade organizatora i domaćina, Općine Lobor, dodijeljene su Tomislavu Šovagoviću i Biserki Goleš Glasnović
Prosudbeno povjerenstvo 11. NATJEČAJA ZA HRVATSKI KNJIŽEVNI PUTOPIS u sastavu prof. dr. sc. Joža Skok, predsjednik, dr. sc. Ivo Kalinski, dr. sc. Božica Pažur, Darko Raškaj, dipl. iur.), dodijelilo je četiri prve ravnopravne novčane nagrade Tomislavu Marijanu Bilosniću, Božidaru Brezinščaku Bagoli, Zvjezdani Jembrih i Denisu Peričiću. Bilosnić je dobio nagradu za putopis VAZDA SE UČEĆI, A NIGDAR NA MUDROST ISTINE DOHODEĆI (U Gupčevu kraju).
Manifestaciju je otvorila zamjenica župana Jasna Petek, a uzvanicima je dobrodošlicu poželio zamjenik loborske načelnice Josip Horvat, koji su i dodjelili nagrade laureatima.

Svi izabrani putopisi objavit će se u časopisu Kaj, kao i putopisi Željka Bajza, Radovana Brlečić, Marije Drobnjak Posavec, Đurđe Lovrenčić i Igora Šipića, koji su također bili u izboru za nagrade.
U glazbenom dijelu programa sudjelovale su glasovite umjetnice sopranistica Klasja Modrušan i pijanistica Eva Kirchmayer Bilić. Voditelj je bio glumac Dubravko Sidor.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.