BIOGRAD Oporbeni vijećnici traže sjednicu Gradskog vijeća: Bolnicu ne smijete gasiti! BIOGRAD Oporbeni vijećnici traže sjednicu Gradskog vijeća: Bolnicu ne smijete gasiti!
Petero oporbenih vijećnika Gradskog vijeća Grada Biograda poslalo je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je 5... BIOGRAD Oporbeni vijećnici traže sjednicu Gradskog vijeća: Bolnicu ne smijete gasiti!

Petero oporbenih vijećnika Gradskog vijeća Grada Biograda poslalo je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Ovim putem želimo obavijestiti javnost da je 5 vijećnika Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru dana 1.7.2019. godine na protokol grada predalo zahtjev za organizaciju izvanredne sjednice Gradskog vijeća.
U zahtjevu smo naveli slijedeće:
Temeljem članka 69. stavka 2. Poslovnika Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru kao vijećnici Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru upućujemo ovim putem zahtjev za organiziranje izvanredne sjednice Gradskog vijeća Grada Biograda na Moru te zahtjev ovjeravamo potpisima gore navedenih vijećnika.
Tijekom ovih dana prema pisanju pojedinih medija intencija je Zadarske županije i njenog čelnika župana Božidara Longin pripojiti Ortopedsku bolnicu Biograd na moru Općoj bolnici Zadar. Kao razlog takvog pripajanja navodi se konstantan rast dugovanja koje Ortopedska bolnica Biograd na moru generira svojim radom. Da bi se smanjile tenzije te da bi se javnost upoznala sa stvarnim stanjem predlažemo organizaciju izvanredne sjednice na koju ćete pozvati pored vijećnika i gradonačelnika grada Biograda i župana Zadarske županije Božidara Longin, zatim ravnatelja Ortopedske bolnice Biograd na moru, predstavnike sindikata Ortopedske bolnice Biograd na moru, načelnika susjedne općine Pakoštane Milivoja Kurtov. Nadalje, nadamo se da ćete i vi sami pozvati dodatne ljude za koje smatrate da bi trebali biti prisutni na ovoj sjednici.
Kako bi izbjegli daljnje medijske špekulacije i članke u kojima će se pisati ovako ili onako tražimo da se na sjednicu pozovu i predstavnici medija, ne lokalnih biogradskih, već županijskih i nacionalnih medija. Ortopedska bolnica kao jedna od najdugovječnijih medicinskih ustanova, kao specijalizirana bolnica za područje ortopedije, kao bolnica u kojoj su se u bivšoj državi liječili pacijenti iz cijele bivše države, usuditi ćemo se reći da spada u sferu nacionalni interes. Kako bi napravili sve što je u našoj moći, a da bi spriječili prvenstveno ukidanje takve vrijedne medicinske ustanove, da bi spriječili gubitak 230 radnih mjesta koja su iznimno značajna za Biograd i okolna mjesta odakle dolaze vrijedni radnici ove bolnice, rasprodaju njene vrijedne imovine (110.000 m2 građevinskog zemljišta ne računajući zgrade i opremu) smatrali smo da je naša obaveza sazvati ovu sjednicu, te na istoj od odgovornih zatražiti da se očituju o medijskim natpisima i iskažu svoje namjere vezane za ovu bolnicu.
Iako smo od gradonačelnika na lokalnom radiju i lokalnom portalu prozvani „lažnim dušebrižnicima“, a novinari koji su objavili vijest su „lažni novinari“ koji rade na „lažnim portalima“ i šire „lažne vijesti“ već dva mjeseca podnosimo zahtjeve za održavanje sjednice gradu i Ministarstvu, poštujući pritom proceduru propisanu člankom 69. Poslovnika i člankom 34.a Zakona i nećemo odustati od svoga zahtjeva, te želimo staviti točku na i ovoj priči organizacijom sjednice. Želimo osigurati da se ova bolnica konsolidira, te da se pokrene inicijativa za dobivanje statusa kakvog ova bolnica zaslužuje. Nikakva gašenja ne dolaze u obzir, kao ni preseljenje dijela bolnice u nekakve poludovršene poliklinike i Županijsku bolnicu koje su u većim dubiozama nego Ortopedska bolnica. S obzirom da se nas proziva lažnima, zadržavamo isto pravo da ne vjerujemo onima koji su se dogovarali na 10 sastanaka, pa onda druge prozvali lažnim dušebrižnicima. Kako je netko jednom rekao: „Ako se neki od njih u ovome prepoznaju mi im nismo u tome krivi“.
Ono što je najžalosnije, umjesto da kao središnje državno tijelo za nadzor rada državne uprave pokrene ono nam je prvi zahtjev odbilo zbog tzv. formalnog razloga jer nismo zahtjev prema gradonačelniku potpisali kao vijećnici. Iako smatramo da nismo pogriješili, te da je naša obavijest gradonačelniku da postupi po zahtjevu koji smo predali na protokol 1.7.2019. obvezujuća i za predsjednika gradskog vijeća i za gradonačelnika, ponovili smo zahtjev i prema gradonačelniku i prema Ministarstvu uprave jer želimo da se na sjednici donesu zakonski valjanje odluke te da se one ne stavljaju pod upitnik i proglašavaju nevaljanim jer smo vidjeli kako je isto to Ministarstvo ignoriralo potpise u slučajevima referendumskih inicijativa. Očekujemo da Ministarstvo u narednih 15 dana organizira sjednicu GV. Rok je počeo teći u petak 30.8.2019. godine.”

Vijećnici Gradskog vijeća grada Biograda na moru: Leo Zorica, Slavica Jeličić, Ratko Krstinić, Krsto Milačić, Ante Fuzul

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.