BIOGRADSKI GARDANLAND Radovi gotovi do proljeća, otvorenje uoči sezone! BIOGRADSKI GARDANLAND Radovi gotovi do proljeća, otvorenje uoči sezone!
Bura i temperature ispod ništice nisu zaustavile radove na velikom gradilištu Parka Mirnovec Biograd na Moru, na zemljištu veličine pet hektara uz Jadransku magistralu... BIOGRADSKI GARDANLAND Radovi gotovi do proljeća, otvorenje uoči sezone!

Bura i temperature ispod ništice nisu zaustavile radove na velikom gradilištu Parka Mirnovec Biograd na Moru, na zemljištu veličine pet hektara uz Jadransku magistralu kod Crvene luke, objavio je Zadarski list . Riječ je o prvom tematskom zabavnom parku u Hrvatskoj vrijednom 115 milijuna kuna.

– Čovjek se brzo privikne na sve vremenske uvjete. Raditi se mora, toplo smo odjeveni u zaštitnu odjeću, a nadohvat ruke su nam topli napici i radijatori u kontejner kućicama. Šefovi su puni razumijevanja, ni njima nije lako, govori građevinac iz Zagreba.

Otvaranje do sezone

Unatoč polarnoj zimi, dugo razdoblje bez ozbiljnijih padalina omogućio je građevinarima da rade punom parom, bez zastoja.

– Ljudi su najvažniji, prilagođavamo se vremenskim uvjetima, kaže Renato Sedlanić, šef gradilišta.

Radi se trenutno o jednoj od najvećih investicija u hrvatskom turizmu. Investitor je tvrtka Mirnovec park Biograd na Moru čiji je prvi čovjek Franjo Koletić iz Samobora, vlasnik poznate tvrtke Mirnovec Pirotehnika.

– Radovi se izvode u zadanim rokovima. Građevinci će svoj dio posla završiti u ožujku, potom se nastavljaju aktivnosti vezane uz isporučitelje specijalne opreme, objašnjava vodič kroz zabavni park. Otvaranje se planira kroz nekoliko mjeseci, svakako prije početka turističke sezone.

Na gradilištu nas je dočekala ugodna i prijateljska atmosfera, usprkos činjenici da smo stigli točno za vrijeme marende. A prizor na gradilištu je zaista fascinantan, kao iz svijeta znanstvene fantastike.

Dnevno 3-4 tisuće posjetitelja

– Zabavni park predstavljat će adrenalinski, vrhunski zabavno-turistički proizvod ove tvrtke. Namijenjen svim uzrastima, govori Ida Tomić iz ureda u Bure centru.

Park gradi zagrebačka Tehnika, građevinska tvrtka koja je gradila i biogradski Bure Centar, projekt vrijedan 75 milijuna kuna.

– Ovo je prvi zabavni park na čitavom području bivše Jugoslavije, nadomak zračne, brodske i trajektne luke, autoceste. Ni Zagrepčanima nije daleko. Štoviše, Biograd je centar Dalmacije kojeg u turističkoj sezoni posjeti oko 150 tisuća gostiju, otkriva za Zadarski list Franjo Koletić jedan od motiva ulaganja baš na ovoj lokaciji.

Tijekom glavne turističke sezone dnevno se očekuje od tri do četiri tisuće posjetitelja. Dnevna ulaznica bit će od 20 do 30 eura, s mogućnošću raznih popusta poput kupnje karte putem interneta.

Spektakli s pirotehnikom i vatrom

– Riječ je o turističkoj atrakciji koja već u prvoj godini rada očekuje oko 180 tisuća posjetitelja i otvaranje preko 60 radnih mjesta, dosad je uvijek isticao Koletić, dobro znani “hrvatski kralj” vatrometa i pirotehnike.

– Park će biti namijenjen svim kategorijama posjetitelja, a imat će tri tematske cjeline: Divlji zapad, svemir i gusarski grad. Čim uđete kroz glavna vrata, sve brige, problemi, općenito cijeli svoj dotadašnji život ostavit ćete ispred tih vrata. Vjerujte, postat ćete malo dijete kojemu je najvažnije cijeli dan se igrati, biti sretan i ne misliti ni na što drugo osim zabaviti se, slikovito Koletić uvjerava novinara Zadarskog lista.

Uz bogatu ugostiteljsku ponudu, veliki naglasak bit će stavljen na razne spektakle s pirotehnikom i vatrom.

U zabavnom parku bit će vratolomni rollercoasteri, tower visok 50-ak metara za najhrabrije, frenetični vrtuljci, jezero za borbu brodova i amfiteatar.

Foto: Velimir Brkić / Zadarski list 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.