Bogat program Zadarskog karnevala; Bal pod maskama i velika karnevalska povorka Bogat program Zadarskog karnevala; Bal pod maskama i velika karnevalska povorka
“Bomba ovogodišnjeg Zadarskog karnevala i njegova glavna zvijezda bit će Rita Ora te ćemo time popraviti neuspjeh njezina prošlogodišnjeg koncerta u Zadru” rekao je... Bogat program Zadarskog karnevala; Bal pod maskama i velika karnevalska povorka
“Bomba ovogodišnjeg Zadarskog karnevala i njegova glavna zvijezda bit će Rita Ora te ćemo time popraviti neuspjeh njezina prošlogodišnjeg koncerta u Zadru” rekao je u uvodu konferencije za novinare uoči početka karnevalskih zbivanja u Zadru direktor Turističke zajednice Zadar Mario Paleka.
Na taj je način najavio ton čitave presice održane u sumračnom, ali i scenografski za ovu prigodu uređenom prostoru crkve sv.Dominika. A ova je presica bila vjerovatno najšaljivija od svih koje su održane u organizaciji TZ Zadar. I šire.
11 Zadarski karneval 2020. pressica 11.02., foto Fabio Šimićev-800x533
Osim Paleke program Zadarskog karnevala 2020.g. najavili su Melita Ivković ispred Koncertnog ureda Zadar, Nena Ninčević iz Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, Petra Blagec s Radija 057, radija koji je dugogodišnji partner karnevala u Zadru, i Neno Stojaković, suradnik – scenograf TZ Zadar. Baš je Stojaković objasnio zbog čega je ovogodišnji program Zadarskog karnevala proširen na čak 11 dana i zašto će se koncepcijski razlikovati od dosadašnjih.
“U zadnje dvije godine je bilo očito da se počela gubiti energija zadarskog karnevala i da programski treba nešto mijenjati. Čini se da nisu dobro prošla zbivanja na velikim prostorima pa smo se ove godine odlučili na više programa u manjim prostorima. Zato su organizaciju uključeni i HNK, Koncertni ured Zadar, Gradska knjižnica i Kazalište lutaka Zadar”, kazao je Stojaković.
Sudionici  karnevalske presice s očitom su dozom neozbiljnosti, kakva i priliči karnevalskim danima predstavili program po danima. Karnevalska zbivanja počinju u petak u 11 sati na Narodnom trgu kada će aktualni gradonačelnik Branko Dukić predati ključeve grada još nepoznatom karnevalskom gradonačelniku. Njegovo ime je, kako su organizatori objasnili, tajna zbog “predizborne šutnje”. Kako je u petak i Valentinovo program primopredaje vlasti nastavlja se na Trgu s Ružama za vas – podjelom ruža iz velikih buketa.
Prvi karnevalski tjedan nastavlja se u subotu “INAGURACISKO KARNEVALSKIM BALinom”, velikim balom pod maskama u Kneževoj palači. Svima koji na ovaj bal dođu pod maskama ulaz je besplatan, a za one nepripremljene cijena ulaznice je 30 kuna. Bal počinje u 20 sati, a glavni su zabavljači “Jacksons’s Five” odnosno prerušeni Zadarski gudački kvartet s gostujućim DJ-om.
03 Zadarski karneval 2020. pressica 11.02., foto Fabio Šimićev-600x900
Ponedjeljak i utorak su dječji karnevalski dani: do sada su za tradicionalni defile Zadarskog 057 karnevalića prijavljene 34 skupine djece iz dječjih vrtića što znači, rečeno je na presici, da će u defileu po gradu sudjelovati oko 1.300 djece.
Karnevalski četvrtak, petak i subota popunjeni su nizom drugih programa – radionica na kojima će se izrađivati maske, velikim plesnjakom u petak pa velikim Maskogradom na Nardonom trgu u subotu te večernjim proglašenjem najbolje maske i karnevalskim plesom u sv.Doiminiku. I oko njega.
Glavni događaj ovogodišnjeg Zadarskog karnevala svakako je velika Karnevalska povorka u nedjelju, 23.veljače koja počinje u 14 sati. Do sada je prijavljeno 19 karnevalskih skupina koje će defilirati Liburnskom obalom te Kalelargom do Narodnom trga na kojem će u 18 sati biti proglašene najbolje karnevalske skupine. Naravno uz zabavni program – u kojem sudjeluju voditelj, žiri, DJ-i i grupa Vista.
Foto TZG Zadar/Fabio Šimićev

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.