Bolnici na Ugljanu doniran pun kombi posteljine, pidžama, odjeće i potrepština… Bolnici na Ugljanu doniran pun kombi posteljine, pidžama, odjeće i potrepština…
Psihijatrijska bolnica na Ugljanu bogatija je za veću količinu posteljine, ručnika, stolnjaka, nadstolnjaka i salveta, koje su u ime općinskog destinacijskog poduzeća Vir turizam... Bolnici na Ugljanu doniran pun kombi posteljine, pidžama, odjeće i potrepština…

Psihijatrijska bolnica na Ugljanu bogatija je za veću količinu posteljine, ručnika, stolnjaka, nadstolnjaka i salveta, koje su u ime općinskog destinacijskog poduzeća Vir turizam kao donaciju predali zamjenik direktorice poduzeća Marino Rukavina i agencijski djelatnik Srđan Liverić. Ovu humanitarnu akciju koja se provodi već drugu godinu uzastopno, organizirala je gospođa Ivana Matković iz Strukovne škole Vice Vlatkovića.

IMG_003-9-800x533

– Na ideju sam došla tijekom posjeta Psihijatrijskoj bolnici kada sam vidjela da se o nekim štićenicima nema tko brinuti, odnosno da im nedostaju razne potrepštine. Nemaju više nikoga svoga, dok drugim ljudima rodbina donosi ono što im treba – kaže gospođa Ivana. Njezina briga uskoro je zaživjela kao humanitarna akcija nazvana 400 papuča, kojom se od prošle godine prikupljaju donacije za pacijente Psihijatrijske bolnice Ugljan. Ove godine učenici Strukovne škole okupili su se u Facebook grupi 400 papuča te pozvali sve Zadrane i stanovnike Zadarske županije na donaciju najpotrebnijih stvari, poput sportskih trenirki, pidžama, papuča, posteljine i drugih potrepština.

DONACIJA_00-800x530

Event menadžerica Vir turizma Darija Zrilić kontaktirala je gospođu Matković, a nakon odobrenja direktorice Vir turizma Kristine Perić, kombi Vir turizma s posteljinom došao je do zadarske škole u kojoj se prikupljanju donacije za Psihijatrijsku bolnicu na Ugljanu.
– Ove smo godine prikupili znatno više potrepština nego prošle, jer je odaziv bio puno veći. Sudjelovali su učenici, umirovljenici i profesori iz naše škole, ali i mnogo drugih dobrih ljudi. Dobili smo čak i televiziju – ističe Matković zadovoljtsvo odazivom.

IMG_002-9-800x533
– Općina Vir i Vir turizam pomažu uvijek kada mogu i koliko mogu, pogotovo djeci, umirovljenicima, starijima i osobama o kojima se nema tko brinuti. Živimo u vremenu u kojemu nikomu nije lako, pa je ugroženim skupinama stanovništva potreban svaki vid pomoći – poručio je zamjenik direktorice Vir turizma Rukavina.

DONACIJA_00: Srđan Liverić (lijevo), Ivana Matković i Marino Rukavina

DONACIJA_01-800x524

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.