Božidar Budiša: Kamere će snimati brzinu, pojas i mobitel, želimo smanjiti nesreće Božidar Budiša: Kamere će snimati brzinu, pojas i mobitel, želimo smanjiti nesreće
Dugo najavljivane kamere za nadzor prometa konačno su ovih dana postavljene na deset lokacija u Zadru i Zadarskoj županiji. Iako još nisu u funkciju,... Božidar Budiša: Kamere će snimati brzinu, pojas i mobitel, želimo smanjiti nesreće

Dugo najavljivane kamere za nadzor prometa konačno su ovih dana postavljene na deset lokacija u Zadru i Zadarskoj županiji. Iako još nisu u funkciju, samo njihovo postavljanje većinu vozača potiče na sporiju vožnji što je i njihov cilj – što manje prometnih nesreća uzrokovanih brzinom.

Gostujući u programu HRT Radio Zadra, voditelj Službe policije PU zadarske, Božidar Budiša, kazao je:

“Nije nam namjera kazniti već smanjiti ionako veliki broj prometnih nesreća uzrokovanih brzinom, rekao je gostujući u programu Radio Zadra voditelj Službe policije PU zadarske Božidar Budiša. Postavljene  su na mjestima na kojima se događa najveći broj prometnih nesreća:

“ Od Starigrada do Pakoštana  postavljeno je 10 kamera koje će 24 sata dnevno evidentirati prekoračenje brzine, a kada budu potpuno u funkciji izvijestit ćemo javnost,“ rekao je Budiša.

Odabrane su lokacije na kojima se događa najveći broj prometnih nesreća: Starigrad, Poličnik, Murvica, Zadar, Sukošan, Bibinje, Sveti Petar, Biograd i Pakoštane.

     “U Zadru kamera je sjeverno od “dvi pumpe” u blizini pješačkog prijelaza gdje smo već imali, na žalost, stradalih pješaka i gdje se brzo vozilo, a drugi uređaj je na izlazu iz grada prema Bibinjama. Na  sredini kolnika te četverotračne ceste postavljene su kamere koje će snimati vozila u oba smjera. Radi se o visokosofisticiranim uređajima koji prepoznaje svako vozilo, vrlo je dobra rezolucija snimke tako da se može prepoznati osoba, a može se vidjeti je li vozač koji je prebrzo vozio koristio mobitel ili bio vezan“, ističe Božidar Budiša.

   Najviše je kamera postavljeno duž Jadranske magistrale na kojima i najveći promet ali i najviše nesreća. Kada kamere preuzmu posao nadzora prometa policija će moći svoje ljudske resurse više usmjeriti na autocestu A1 ili pak na cestu prema Ninu i Ražancu na kojim se također bilježi veći broj stradavanja u prometu.

  • Anonimno

    25. svibnja 2019. #1 Author

    milicija ,za ništa drugo i niste sposobni nego u zasjedi sa kamerama čekati pošteno svekoliko pućanstvo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.