Brad Pitt pored Šibenika gradi kompleks vila vrijedan dvije milijarde eura?! Brad Pitt pored Šibenika gradi kompleks vila vrijedan dvije milijarde eura?!
Gradsko vijeće Grada Šibenika usvojilo je cjelovite izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana gradskog područja Šibenika, izvijestio je HRT. Tim izmjenama GUP-a na zablaćkom... Brad Pitt pored Šibenika gradi kompleks vila vrijedan dvije milijarde eura?!

Ovom odlukom otvoren je put poznatom holivudskom glumcu Bradu Pittu za gradnju vila vrijednih 2 milijarde eura. Podsjetimo, Brad Pitt je početkom rujna posjetio Šibenik, a u Zablaću bi navodno uložio u kopleks luksuznih vila koje bi gradio po projektu zadarskog arhitekta Nikole Bašića i u partnerstvu sa Švicarcima.

Šibenski gradonačelnik Željko Burić izjavio je da je novi GUP temeljito zaštitio povijesnu jezgru Šibenika kao kulturno bogatstvo, ali i otvorio mogućnost novim investicijama u građevinskom sektoru. Prije svega, za investicije je otvoreno područje Zablaća, odnosno lokaliteta Male i Velike Soline gdje bi se, prema ideji koja postoji već godinama, izgradio hotelsko-turistički resort čija se vrijednost procjenjuje na oko dvije milijarde eura. Planiraju se i prateći sadržaji poput golf igrališta i tematskog parka, kao svojevrsne kulturno-obrazovne točke za prezentaciju gospodarskih aktivnosti Šibenika od njegova postanka, poput solana i starih zanata. “Hoće li Pitt zaista ulagati u projekt pokazat će vrijeme”, kazao je Burić, ali i izrazio zadovoljstvo što Šibenik privlači interes i tako poznatih imena.

Hrvatska se godinama bori kako bi privukla strane investicije. Švicarski investitor odlučio je uložiti više od milijardu i pol eura u projekt kod Šibenika koji će promijeniti sliku hrvatskog turizma, ali i poručiti potencijalnim investitorima da se isplati ulagati u ovaj dio svijeta.

Sedam godina i šezdeset milijuna eura bilo je potrebno kako bi se kupilo zemljište u Zablaću pokraj Šibenika za izgradnju novoga gradskog naselja. Švicarci su spremni za početak radova čim se dovrši detaljni urbanistički plan, što se očekuje krajem godine s obzirom na to da je GUP usuglašen.

Novi grad za oko 2500 stanovnika imat će sve potrebne sadržaje, od hotela visoke kategorije, vila, marine do ambulante i vrtića, a sve u skladu s najvišim ekološkim i prostornim standardima, na čemu je investitor inzistirao.

Sve dosadašnje administracije grada Šibenika dale su potporu jer će to za grad značiti milijunske komunalne doprinose i stotine novih radnih mjesta.

Investitor očekuje da će na taj način produljiti turističku sezonu u Šibeniku na gotovo cijelu godinu i time dati potpuno nov impuls turizmu u Hrvatskoj.

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.