Carski ruski balet ponovo gostuje u Zadru Carski ruski balet ponovo gostuje u Zadru
Jedan od najvećih i najpoznatijih baletnih ansambala na svijetu, Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve, dana 2. kolovoza 2018. godine dolazi u Zadru. U... Carski ruski balet ponovo gostuje u Zadru
Jedan od najvećih i najpoznatijih baletnih ansambala na svijetu, Baletni Ansambl Carskog Ruskog Baleta iz Moskve, dana 2. kolovoza 2018. godine dolazi u Zadru.
U organizaciji tvrtke Histria Festival i suradnji s Turističkom Zajednicom grada Zadra te pod pokroviteljstvom Grada Zadra, na veličanstvenoj otvorenoj pozornici Foruma baletni ansambl Carskog Ruskog Baleta izvest će svjetske baletne spektakle CARMEN i BOLERO, koji su prava poslastica za ljubitelje vrhunskog kulturnog doživljaja.
Pozivamo vas da budete dio čarobne ljetne večeri 2. kolovoza 2018. godine na Forumu u Zadru, na baletnom spektaklu pod zvijezdama koji će vas ostaviti bez daha.
Plesni ansambl „Carskog ruskog baleta“ (Imperial Russian Ballet) osnovali su 1994. godine Gediminas Taranda, solist „Boljšoj Teatra“ i dobitnik mnogih nagrada i priznanja za plesače i koreografiju te Nikolaj Ankošin, solist baletne grupe Igor Mišejev Folk Dance. Ansambl je osnovan na inicijativu svjetski poznate primabalerine Maje Pliseckaje, majke kraljice ruskog baleta i simbolom Boljšoj teatra, koja postaje njihovim počasnim predsjednikom. Plesni ansambl broji 40 umjetnika iz najboljih baletnih škola Rusije u Moskvi, Sankt Peterburgu i Permu.
Djeluju pod mentorstvom uglednih baletnih učitelja, a njihovo stvaralaštvo temelji se na izvedbama klasičnih baletnih djela i plesnim uratcima suvremenih autora. Predstave uključuju virtuozan ples i prekrasne kostime Boljšoj i Mariinsky teatra. Bogat repertoar, virtuozna plesna umijeća članova plesnog ansambla te gostovanja diljem svijeta svrstavaju ansambl u sam vrh svjetske baletne scene.
Plesni ansambl Carskog ruskog baleta član je ugledne institucije Europski kulturni centar u Moskvi, koja djeluje pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, a Gediminas Taranda je ujedno i jedan od osnivača Centra.
Cijene ulaznica je već od 150 Kuna uz poseban popust od 20% za sve kupljene ulaznice od 15. do 31. svibnja.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.