ČETVRTI ZADAR CLASSIC OPEN AIR  Za kraj festivala Nela Šarić i Vjekoslav Babić ČETVRTI ZADAR CLASSIC OPEN AIR  Za kraj festivala Nela Šarić i Vjekoslav Babić
Ovogodišnji Zadar classic open air svojim će koncertom u srijedu, 24. kolovoza zatvoriti dvoje uglednih glazbenika – sopranistica Nela Šarić i pijanist Vjekoslav Babić.... ČETVRTI ZADAR CLASSIC OPEN AIR  Za kraj festivala Nela Šarić i Vjekoslav Babić

Ovogodišnji Zadar classic open air svojim će koncertom u srijedu, 24. kolovoza zatvoriti dvoje uglednih glazbenika – sopranistica Nela Šarić i pijanist Vjekoslav Babić. Bit će im to treći nastup na tom festivalu ovoga ljeta, oboje su na njemu sudjelovali i prethodnih godina, a Nela Šarić od njegova utemeljenja, 2013. godine. Kao i svi dosadašnji, koncert će se održati na Trgu Petra Zoranića s početkom u 21 sat.

Festival Zadar classic open air u svom četvrtom izdanju bilježi ukupno 12 koncerata na kojima su pjevali ili svirali uglavnom mladi zadarski glazbenici. Otvorio ga je sredinom lipnja zadarski zbor Zoranić, a kroz srpanj i kolovoz u dva ili tri navrata nastupili su: gitarist Luka Stipanov, Dina & Mel, Zadarski kvartet klarineta te Nela Šarić uz klavirsku pratnju Vjekoslava Babića. Svi su se oni, tako, pridružili želji brojnih Zadrana o što skorijem, novom životu koncertne dvorane u Kneževoj palači, dvorani koja je prije brutalnog razaranja u listopadu 1991. godine, desetljećima bila središte kulturnog, posebice glazbenog života grada.
Festival je prije četiri godine, ustanovio zadarski Lions klub u okviru svoje akcije „Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“. U pokretanju takve akcije, u vrijeme kad se činilo da će se na uređenje palače čekati još jako dugo, Lionse je vodila želja za senzibiliziranjem zadarske javnosti oko potrebe obnove nekadašnje kultne gradske koncertne dvorane. Nakon što je obnova palače krenula i njezin se sretan ishod očekuje u zadanim rokovima, sredstva se prikupljaju za uređenje koncertne dvorane u smislu ostvarivanja njezine pune funkcije i ponovne uloge središnjeg mjesta u koncertnom životu grada.
Aktivnosti zadarskih Lionsa vezane uz koncertnu dvoranu, od samog su početka imale podršku svih ustanova i udruga u kulturi, medija i mnogobrojnih građana, Grada Zadra i posebice Turističke zajednice grada Zadra. Koncertom Nele Šarić i Vjekoslava Babića u srijedu na Trgu Petra Zoranića, završava četverogodišnji ciklus festivala Zadar classic open air namijenjen prikupljanju sredstava za koncertnu dvoranu za koju će posjetitelji i tog koncerta moći dati svoj prilog.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.