Članovi HGSS-a spasili na Paklenici izgubljenog, gladnog i žednog psa Članovi HGSS-a spasili na Paklenici izgubljenog, gladnog i žednog psa
Članovi zadarske stanice HGSS-a jučer su pomogli zalutalim njemačkim državljanima koji su se izgubili na području NP Paklenica, kod zaseoka Tomići, a usput su... Članovi HGSS-a spasili na Paklenici izgubljenog, gladnog i žednog psa

Članovi zadarske stanice HGSS-a jučer su pomogli zalutalim njemačkim državljanima koji su se izgubili na području NP Paklenica, kod zaseoka Tomići, a usput su pronašli i zalutalog psa kojemu je isto tako trebala pomoć. Ovi nesebični volonteri odmah su priskočili u pomoć, a nadaju se da će psu kojega su spustili do parkirališta ubrzo pronaći vlasnika.

– Na poziv s dežurnog telefona zadarske stanice HGSS-a članovi gorske službe prisutni u kući HGSS-a u Starigradu krenuli su u pomoć dvojici njemačkih državljana koji su zalutali na predjelu zaseoka Tomići. Izmoreni i bez vode pozvali su pomoć. Četvero spašavatelja krenulo je prema Tomićima i nakon 25 min uspona sreli dehidrirane i umorne planinare. Nakon što su dobili okrjepu polako su krenuli prema kanjonu gdje im je bilo vozilo, kažu iz HGSS-a Zadar.

Zanimljivo je da su spašavatelji osim dvojice Nijemaca našli i psa koji nije njihov.

– Također žedan i umoran prišao je brzo spašavateljima. I njemu su dali vode i malo hrane i poveli ga sa sobom do parkirališta. Da li pronađen vlasnik još ne znamo, ali nadamo se da će pas ubrzo biti kući, zaključili su HGSS-ovci.

Izvor: Zadarski list 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.