ČLANOVI MOSTA PROTIV KALMETE: Nije moralno tražiti još jedan mandat nakon optužnice USKOK-a! ČLANOVI MOSTA PROTIV KALMETE: Nije moralno tražiti još jedan mandat nakon optužnice USKOK-a!
Iako je MOST u koaliciji s HDZ-om na nacionalnoj razini, na lokalnim razinama istaknuti članovi imaju pravo izražavati mišljenje neovisno o tome. Stoga je... ČLANOVI MOSTA PROTIV KALMETE: Nije moralno tražiti još jedan mandat nakon optužnice USKOK-a!

Iako je MOST u koaliciji s HDZ-om na nacionalnoj razini, na lokalnim razinama istaknuti članovi imaju pravo izražavati mišljenje neovisno o tome.

Stoga je Stranka hrvatskog zajedništva, na čelu s Miljenkom Marić, koji je bio visoko pozicioniran na izbornoj listi MOST-a za IX izbornu jedinicu, poslala priopćenje javnosti u kojem navode kako Božidar Kalmeta nije dobar izbor za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a ponajprije zbog optužnice koju je USKOK podigao protiv njega.

Priopćenje objavljujemo u cijelosti.

“Ovih dana na veliko se raspričao Božidar Kalmeta navodeći u sredstvima informiranja da se neće kandidirati za novi mandat gradonačelnika Zadra već da će se samo ponovo kandidirati za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a. Građani Zadra se pitaju kako ima obraza i morala najaviti da će se kandidirati za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a, kada je USKOK je nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv Božidara Kalmete i još 12  hrvatskih državljana  zbog počinjenja kaznenih djela udruživanja za počinjenje kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti, primanja i davanja mita, poticanja na primanje mita te pomaganja u primanju mita.

Novim izborom za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a  Kalmeta bi imao apsolutnu vlast u Zadarskoj županiji jer prema članak 24. Statuta HDZ-a na području županije djeluje županijska organizacija HDZ-a, koju čine sve općinske i gradske organizacije s područja županije, a županijsku organizaciju vodi županijski odbora HDZ-a.

Također, prema članku 25 Statuta HDZ-a zadaće županijskog odbora HDZ-a jesu osobito: raspravljanje o političkim problemima i odlučivanje o političkim pitanjima u okviru svojega djelokruga, provođenje politike HDZ-a na području županije, imenovanje stalnih i privremenih tijela (povjerenstava) za proučavanje pojedinih pitanja, sudjelovanje u predlaganju predloženika na državnim izborima, određivanje predloženika na izborima za tijela županijske lokalne samouprave, obvezno obavljanje podrobne raščlambe o postignutom izbornom uspjehu HDZ-a, nakon obavljenih izbora za tijela državne vlasti i tijela županijske lokalne samouprave, uzimajući u obzir na prijašnjim izborima postignuti uspjeh, te uspjeh svake pojedine političke stranke koja je na tim izborima imala svoje predloženike. Županijski odbor odlučuje o žalbi na odluku općinskog ili gradskog odbora o raspuštanju temeljne organizacije HDZ-a. Žalbu može podnijeti dotadašnji predsjednik ili najmanje 1/3 članova raspuštenog izvršnog odbora ogranka. Županijski odbor ovlašten je raspustiti općinsku ili gradsku organizaciju HDZ-a te imenovati povjerenstvo na čelu s povjerenikom koje ima sva prava i obveze raspuštenog odbora. Povjerenstvo je dužno u roku od najduže 6 mjeseci sazvati izvanrednu izbornu skupštinu raspuštene organizacije HDZ-a.” – navodi se u priopćenju.

 

  • Anderson

    7. veljače 2021. #1 Author

    Ovo je stvarno sjajna vijest i savjetujem svima koji trebaju stvarni zajam da se prijave putem ove e-pošte ([email protected]) whatsapp: +12522852093, sretan sam što sam dobio kredit koji sam zatražio

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.