Danas se obilježava 24. obljetnica smrti košarkaškog velikana Krešimira Ćosića Danas se obilježava 24. obljetnica smrti košarkaškog velikana Krešimira Ćosića
Danas se obilježava 24. obljetnica smrti košarkaškog velikana Krešimira Ćosića. Podsjetimo, preminuo je 1995-te godine u američkom gradu Baltimore. Bio je u 47. godini... Danas se obilježava 24. obljetnica smrti košarkaškog velikana Krešimira Ćosića

Danas se obilježava 24. obljetnica smrti košarkaškog velikana Krešimira Ćosića. Podsjetimo, preminuo je 1995-te godine u američkom gradu Baltimore.

Bio je u 47. godini života, a tog 25. svibnja prije 24 godine izgubio je tešku bitku s rakom limfoma. Bio je jedan od naših najvećih sportaša i košarkaška legenda, koja je bogatu karijeru započela u Zadru, s kojim je osvojio prvi trofej 1965. godine, kada je imao samo 17 godina.

Kao igrač osvojio je 14 odličja sa svjetskih i europskih prvenstava te Olimpijskih igara, što uključuje dva zlatna odličja sa SP-a, tri s EP-a i olimpijsko zlato s Igara u Moskvi 1980. Sedam godina zaredom je biran u prvu petorku Europe, dugo godina sloveći kao najbolji europski igrač na poziciji centra. Na ponos hrvatskog športa Krešimir Ćosić je 1996. godine uvršten u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu, a od 1998. hrvatski košarkaški Kup nosi njegovo ime.

kresimir cosic_800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.