Dević: Pravni sustav zakazuje, strašno je što silovane i pretučene žene moraju proći Dević: Pravni sustav zakazuje, strašno je što silovane i pretučene žene moraju proći
Stravičan slučaj grupnog silovanja, ucjena i prijetnji koje je pretrpjela 15-godišnja djevojka iz okolice Zadra šokirao je hrvatsku javnost, te zgrozio brojne javne osobe,... Dević: Pravni sustav zakazuje, strašno je što silovane i pretučene žene moraju proći

Stravičan slučaj grupnog silovanja, ucjena i prijetnji koje je pretrpjela 15-godišnja djevojka iz okolice Zadra šokirao je hrvatsku javnost, te zgrozio brojne javne osobe, koje su osudile ovaj događaj.

Zgroženi su i u zadarskoj podružnici HSP-a dr. Ante Starčević, čiji predsjednik, istaknuti ratni veteran i dragovoljac Domovinskog rata, Slobodan Pićo Dević, kazao je kako je strašna činjenica da se ovakvo što događa među mladim osobama, gotovo djecom.

“Osuđujemo odluku suca Općinskog suda u Zadru da se mladići osumnjičeni za silovanje i ucjene maloljetne djevojke puste na slobodu. Na ovaj način narušava se povjerenje građana u institucije jer žalosno je da se svako malo mora prosvjedovati protiv loših odluka suda, te da sudovi tek pod pritiskom javnosti obavljaju svoj posao.” – kazao je Dević dodajući kako je pisanje medija o ovakvom slučajevima korisno jer se na taj način ukazuje na nefunkcioniranje sustava.

“Žalosno je da se maloljetne žrtve, kojima je ionako teško, moraju putem medija izlagati javnosti, da o onome što im se dogodilo bruji cijela Hrvatska, kako bi suci odradili svoj posao i postigla se pravda. To je nešto što treba hitno mijenjati!” – kazao je Dević.

 

  • Ivan

    14. listopada 2019. #1 Author

    Tako pričaju pravi pravaši.Zaštita života od rođenja do smrti jebala ih istambulska i marakeš sotone!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.