Direktor Skroće prijavio navijača KK Zadar za prijetnje smrću, određen mu pritvor Direktor Skroće prijavio navijača KK Zadar za prijetnje smrću, određen mu pritvor
Nakon što je direktor KK Zadar, Boris Skroće, policiji prijavio prijetnje smrću, provedena je istraga, te je podnijeta kaznena prijava protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane... Direktor Skroće prijavio navijača KK Zadar za prijetnje smrću, određen mu pritvor

Nakon što je direktor KK Zadar, Boris Skroće, policiji prijavio prijetnje smrću, provedena je istraga, te je podnijeta kaznena prijava protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Državno odvjetništvo utvrdilo je da postoji osnovana sumnja da je 22-godišnjak 11. listopada u 17,41 sati u Zadru i Privlaci, kao član navijačke skupine Tornado; nezadovoljan radom uprave i trenera Košarkaškog kluba Zadar, u cilju da ustraši direktora tog kluba Borisa Skroću, kojega je smatrao odgovornim za loše rezultate u igri kluba, sa svog Facebook profila uputio mu prijeteće poruke. Poruke su se sadržajno odnosile na utakmicu odigranu 14. listopada kojoj je prethodio prosvjed navijača na Narodnom trgu u Zadru.

Skroće je navedenu poruku pročitao naknadno 31. listopada a njen sadržaj je kod njega izazvao strah vezano za daljnje obavljanje dužnosti na njegovom radnom mjestu zbog bojazni da bi on tako upućenu prijetnju mogao i ostvariti te mogućih nasilnih reakcija od njega i drugih članova navijačke skupine, posebno u slučaju negativnih rezultata na sljedećim utakmicama.

Osumnjičenik je uz prijedlog za određivanje istražnog zatvora priveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je po toj osnovi i odredio jednomjesečni istražni zatvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi mogao ponoviti istovrsno kazneno djelo.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.