Dr. Darko Radman osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti dječaka Roka Begonje Dr. Darko Radman osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti dječaka Roka Begonje
Sutkinja Općinskog suda u Zadru, Ana Zrilić, donijela je nepravomoćnu presudu kojom je zadarski pedijatar dr. Darko Radman (69) osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora za... Dr. Darko Radman osuđen na godinu dana zatvora zbog smrti dječaka Roka Begonje

Sutkinja Općinskog suda u Zadru, Ana Zrilić, donijela je nepravomoćnu presudu kojom je zadarski pedijatar dr. Darko Radman (69) osuđen na godinu dana bezuvjetnog zatvora za kazneno djelo nesavjesnog liječenja. Tereti ga se da je 2015. godine skrivio smrt dječaka Roka Begonje (6) iz Sv. Filipa i Jakova koji je bolovao od šarlaha i streptokoka.

Podsjetimo, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo je krajem 2015. godine optužnicu protiv dr. Radmana u kojoj ga se teretilo da dječaku oboljelom od šarlaha i streptokoka nije obavio potrebne pretrage niti mu pravovremeno propisao potrebnu terapiju.

Podsjetimo, i stručno povjerenstvo Ministarstva zdravlja ispitalo je ovaj slučaj, te nakon obavljenog nadzora utvrdilo da ne postoji dokumentacija o obavljenim pretragama.

Dr. Darko Radman je pregledao dječaka, te ga poslao kući tvrdeći da je dječak u redu.

Obitelj je dječaka u svega nekoliko dana čak četiri puta vodila k liječnicima, ali nisu mu napravljene potrebne pretrage. Slali su ga kući tri puta tvrdeći da se radi o gripi i da nije ništa ozbiljno u pitanju.  Iako su mu mogli na vrijeme pomoći, nisu to učinili.
Kada je napokon primljen u bolnicu, više mu nije bilo pomoći, te je nakon par sati umro od streptokokne sepse.

Ovaj slučaj potresao je zadarski kraj, a hoće li sudskim postupkom i nakon pravomoćnosti presude pravda barem donekle biti zadovoljena, ostaje za vidjeti.

 • Anonimno

  15. veljače 2019. #1 Author

  Darko Radman je častan i posten čovjek i doktor. Ovo je jos jedna u nizu slabost suda na ovaku presudu. Dok nasm lijepom setaju nekaznjene ubojice Dr Radman mora ispastati…

  Odgovori

 • Anonimno

  15. veljače 2019. #2 Author

  Svi smo mi Dr Darko Radman

  Odgovori

 • Anonimno

  15. veljače 2019. #3 Author

  Dr Radman je žrtva poput Isusa krista..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.