Dukić održao radni sastanak s čelnicima HGK Županijske komore Zadar Dukić održao radni sastanak s čelnicima HGK Županijske komore Zadar
Gradonačelnik Branko Dukić održao je danas radni sastanak s vodećim osobama HGK Županijske komore Zadar predsjednikom Dariom Jurinom i direktorom Denisom Ikićem na kojemu su još jednom analizirali aktualni trenutak... Dukić održao radni sastanak s čelnicima HGK Županijske komore Zadar
Gradonačelnik Branko Dukić održao je danas radni sastanak s vodećim osobama HGK Županijske komore Zadar predsjednikom Dariom Jurinom i direktorom Denisom Ikićem na kojemu su još jednom analizirali aktualni trenutak zadarskog gospodarskog sektora u uvjetima korona krize. Zahvalivši na uvažavanju prijedloga s posljednjeg radnog sastanka o umanjenju plaćanja obveza komunalne naknade za poslovne subjekte čije je poslovanje ugroženo epidemijom, predsjednik HGK Županijske komore Zadar  istaknuo je kako je i posljednja odluka Gradskog vijeća kojima su proširene mjere potpore zadarskom gospodarstvu potvrda dobroj suradnji lokalne uprave i gospodarskog sektora. Gradonačelnik je još jednom naglasio kako Grad Zadar sustavno prati utjecaj te krize na lokalno gospodarstvo i iskazao spremnost za daljnjom suradnjom.

Gradonačelniku je predstavljen i novi Katalog proizvoda i usluga hrvatske kvalitete i izvornosti kojim HGK potiče prezentaciju hrvatskih proizvoda. Sudionici sastanka zaključili su kako je upravo u krizama nužno poticanje domaćeg proizvoda i jačanje procesa samodostatnosti.

– Vjerujem kako ovaj katalog može pomoći ne samo domaćim proizvođačima i pružateljima usluga, nego i jedinicama lokalne samouprave te trgovačkim društvima i ustanovama u njihovom vlasništvu u pripremi investicija i  provedbi javnih nabava, istaknuo je Denis Ikić.

– Ovaj Kataloga pridonosi podizanju svijesti o visokoj kvaliteti i izvornim kreacijama brojnih hrvatskih vrhunskih proizvoda. Želim izraziti iskreno poštovanje prema svima koji stvaraju kvalitetan proizvod. Upravo oni šire optimizam da Hrvatska može i da postoje ljudi koji mogu stvoriti nešto svjetski dobro, zaključio je gradonačelnik.

Jedna od tema sastanka bila je i uspostava međunarodne trajektne linije Zadar – Ancona koja je u kratkom vremenu, zaključeno je, i u doba krize pokazala važnost i korist za razvoj gospodarskih tokova Hrvatske i Italije. Pritom, gradonačelnik je podržao i inicijativu zadarske Komore o povećanju  učastalosti prometovanja na  državnoj brzobrodskoj  liniji 9141  Zadar – Pula izvan sezone.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.