DVOSTRUKA MJERILA Pedofile i silovatelje zaštititi, a osumnjičene za prostituciju razapeti?! DVOSTRUKA MJERILA Pedofile i silovatelje zaštititi, a osumnjičene za prostituciju razapeti?!
Iako se imena osumnjičenih u pravilu ne objavljuju, sve dok sud ne donese pravomoćnu presudu, te su oni koji naprave drugačije podložni kaznenim prijavama,... DVOSTRUKA MJERILA Pedofile i silovatelje zaštititi, a osumnjičene za prostituciju razapeti?!

Iako se imena osumnjičenih u pravilu ne objavljuju, sve dok sud ne donese pravomoćnu presudu, te su oni koji naprave drugačije podložni kaznenim prijavama, ima onih koji se toga ne pridržavaju, te riskiraju, ali po dvostrukim mjerilima.

Tako se, primjerice, imena obiteljskih nasilnika, pedofila, silovatelja ne objavljuju, čak ni nadimci ili inicijali. Tako se, primjerice, u javnosti još ne zna tko je čovjek osumnjičeni da je seksualno zlostavljao kćer i napravio joj dijete, ne znaju se ni imena mladića koji su osuđeni za silovanje na Kolovarama, ne zna se tko je pedofil s Bokanjca…

Ista stvar bila je i kada je uhićena prije dva dana sutkinja osumnjičena za primanje mita i korupcije prije u akciji USKOKA. Ni jedan portal nije napisao njeno ime, a kamo li objavljena slika, čak ni na Facebooku.

Međutim, imena i fotografije djevojaka osumnjičenih za pružanje seksualnih usluga u Zadru danas se cijeli dan dijele po Facebooku, uz niz negativnih komentara, a sve to nakon što je nadimak jedne od njih objavljen je na jednom portalu.

Mnogi građani primijetili su ovaj neravnopravan tretman, te izrazili negodovanje zbog dvostrukih mjerila koja se primjenjuju u ovakvim situacijama.

 

  • josip

    6. studenoga 2016. #1 Author

    ponašajmo se kao na početku 20. st. legalizirajmo prostituciju ipak je to najstariji zanat na svijetu. neka prijave djelatnost i neka plate porez i lječnički pregled pa čemo se riješiti i svodnika i utaje poreza a mušterije će biti sigurnije i češći gosti prostitutki.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.