EROL GAŠI: Žalosno je što Uprava KK Zadar i dalje besmisleno troši naš novac! EROL GAŠI: Žalosno je što Uprava KK Zadar i dalje besmisleno troši naš novac!
Potaknut najnovijim događajima u KK Zadar, gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Dužan sam reagirati kako... EROL GAŠI: Žalosno je što Uprava KK Zadar i dalje besmisleno troši naš novac!

Potaknut najnovijim događajima u KK Zadar, gradski vijećnik SDP-a Erol Gaši poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Dužan sam reagirati kako bih kao gradski vijećnik ukazao na novo besmisleno trošenje novca naših sugrađana.
Nažalost, ovih dana se, možda kao nikada do sada, pokazalo koliko veliki utjecaj politika ima na naš klub i koliko je njegova budućnost istoj toj politici nevažna u borbi za pobjedu na lokalnim izborima.
Jer, kako drugačije objasniti potpuno besmisleno stvaranje novih dugova u situaciji kada se klub ionako nalazi u višemilijunskom minusu koji više ne može financirati, a sve zbog neugodnih povika s tribina Božidaru Kalmeti u izbornoj godini.
Pobjeda na lokalnim izborima je iznad svega, pa i iznad KK Zadar.
KK Zadar grca u višemilijunskim dugovima i već neko vrijeme sigurno klizi prema stečaju. Nedostatak vizije doveo je do višegodišnjeg krpanja kraja s krajem, a prava suša rezultata godinama je već gotovo identična onoj u klupskoj blagajni.
Rezultat svega toga je konstantno nepoštivanje predstečajne nagodbe zbog koje je, budimo realni, klub već trebao završiti u stečaju, a blokada računa kluba više je pravilo nego izuzetak.
KK Zadar ne stvara nove igrače, omladinski pogon je već odavno „u stečaju“, a klubovi koji su prije molili KK Zadar da im pošalje mlade igrače na posudbu danas s podsmijehom šalju svoje igrače na posudbu u naš klub.
Sve to se dogodilo zbog velikog, prevelikog utjecaja lokalne HDZ-ove politike na klub, kojoj je oduvijek bilo najvažnije da na čelu istoga budu ljudi bliski stranačkom vodstvu, bez obzira na njihovu (ne)sposobnost u privlačenju sponzora, unaprijeđivanju rada kluba u svim segmentima, pa i izazovu pred kojim se klub našao prelaskom u novu, modernu dvoranu na Višnjiku.
Nekoliko puta sam, još dok je bilo vremena za popravak stanja, upozoravao vladajuće na situaciju u KK Zadar, nadajući se kako će lokalpatriotizam na koji se zadarski HDZ-ovci često vole pozivati, uroditi odmicanjem politike od kluba i prepuštanje istoga u sposobnije ruke.
Nažalost, to se nije dogodilo, a klub je nastavio tonuti sve većom brzinom, dozvolivši si da rebalansi proračuna postanu mehanizam za servisiranje osnovnih potreba u KK Zadar.
I onda se dogodilo. Potencijalni sponzori su okrenuli leđa takvom vođenju kluba, gradonačelnik Kalmeta je za sve neuspješno optužio oporbu u Gradskom vijeću, a navijači su pravog krivca pronašli u – njemu!
Dovoljan razlog za akciju u kojoj se uspjelo izboriti za prolongiranje dugova do 30. lipnja 2017. godine (poslije lokalnih izbora), a deblokada računa se istog trenutka iskoristila za – stvaranje novih dugova!?
Doista je nevjerojatno da u situaciji kada zbog dugova iz prethodnih sezona KK Zadar od rujna 2016. do siječnja 2017. ne uspije registrirati novog igrača (Kovačević), klub poseže za još dva pojačanja iz Nizozemske i Bugarske?!
U situaciji kada klub u ABA ligi nema ama baš nikakvog prostora za napredak i u kojoj se pohod na 3. mjesto u prvenstvu Hrvatske čini kao znanstvena fantastika.
Ako to nije suludo trošenje novca zadarskih poreznih obveznika, onda ne znam što jest.
Stoga, ovim putem postavljam nekoliko pitanja vodstvu kluba:
1. Koliko je godišnjih karata za sezonu 2016/17. prodao KK Zadar?
2. Koliko sponzora u ovom trenutku broji KK Zadar i u kojem iznosu sponzoriraju klub (osim Grada Zadra)?
3. Koliko u ovom trenutku iznosi dug KK Zadar?
4. Koliko iznosi proračun kluba za sezonu 2016./17?
5. Koliko koštaju dva najnovija pojačanja KK Zadar?
6. Koji su ciljevi kluba u ovoj i nadolazećoj sezoni?

Ista pitanja kao gradski vijećnik službeno ću uputiti i predsjedniku Gradskog vijeća Živku Kolegi, s obzirom da je Grad Zadar većinski vlasnik KK Zadar.
Erol Gaši
Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.