FEŠTA NA VITRENJAKU Ulovili više od 267 kilograma ribe FEŠTA NA VITRENJAKU Ulovili više od 267 kilograma ribe
Sutra, u četvrtak, 22. prosinca s početkom u 12 sati, u restoranu Jedriličarskog kluba Uskok na Vitrenjaku održat će se završna svečanost dodjele nagrada... FEŠTA NA VITRENJAKU Ulovili više od 267 kilograma ribe

Sutra, u četvrtak, 22. prosinca s početkom u 12 sati, u restoranu Jedriličarskog kluba Uskok na Vitrenjaku održat će se završna svečanost dodjele nagrada i priznanja najuspješnijim ribolovcima Zadra i Zadarske županije.

U konkurenciju za prestižne nagrade ušlo je svih 40 ribolovaca, koji su tijekom ove godine sa svojim ulovima sudjelovali u tradicionalnoj akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista za Najulov 2016. godine.
– Ima ulova koje ni Hemingway ne bi uspio opisati, kaže Nedjeljko Jusup, urednik Plodova zemlje i mora.
Ulovi su kapitalni, a ni nagrade nisu za bacit.
Tako će apsolutnom pobjedniku s najvećim brojem plasmanskih bodova, uz prestižnu titulu Grand Prix 2016., pripasti i izvanbrodski motor marke Yamaha, vrijedan 10.421 kunu, dar Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.
Posebne nagrade i priznanja idu i u ruke pobjednika u kategoriji Najulov te šestorici ribolovaca koji su uspjeli uloviti najveće primjerke zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i lignje.
A uz nagradu Ribarsko srce i ove će godine biti dodijeljena nagrada i za Najpothvat. Obje će nagrade biti uručene za ulove kojima su ribolovci pokazali i ostvarili nesvakidašnju specifičnost i razinu umijeća.
Iako su neki ulovi već polovicom natječaja iskočili u prvi plan, neizvjesnosti je bilo do posljednjeg trena.
Ocjenjivački sud u sastavu prof. dr. sc. Ante Kolega, dr. Lav Bavčević, dr. Neven Bosnić, meštar od panule Joško Radman, stručni suradnik Boris Bulić i urednik Nedjeljko Jusup imali su pune ruke posla u pažljivom selektiranju, još pažljivijem bodovanju i formiranju plasmanskih lista. Nakon detaljnog višekratnog pregleda svih prijavljenih ulova i izračuna bodova, ovaj je sud odredio pobjednike ovogodišnjeg natječaja Najulov 2016. godine, koji će biti proglašeni u četvrtak na Vitrenjaku.
Ove je godine 40 natjecatelja prijavilo svojih 50 ulova, ukupne težine 311,848 kilograma, od čega je 267,844 kilograma bijela riba, a 44,004 kilograma su bili glavonošci – lignje, sipe i hobotnice.
Da, ulova je bilo puno i konkurencija je bila velika, no natječaj je na kraju ipak uspješno okončan i zaključen, kaže Boris Bulić. Sutra slijedi proglašenje koje će se odigrati u prostoru restorana Jedriličarskog kluba Uskok na Vitrenjaku.
Na svečanosti proglašenja najuspješnijih ribolovaca Zadarske županije u akciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista uz feštu od bakalara, piće i iće, koje za ovu prigodu priprema osoblje cateringa Turisthotela, uzvanici, gosti – svi naši sugrađani koji dođu na Vitrenjak, imat će prigodu degustirati i proizvode Vina otoka Paga, PZ MasVina, Kraljevskih vinograda, Badela, OPG Šime Škaulja, Vinarije Degarra, Vina Vrsaljko, Vina “Okoša” Stjepana Vučemilovića, Ker-vina Tomislava Glavića, Vinarije Jokić… Uz iće i piće u zabavnom dijelu programa uživat će se i u pjesmi Zorana Jelenkovića.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.