Festival znanosti počinje u utorak Festival znanosti počinje u utorak
Festival znanosti – manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika... Festival znanosti počinje u utorak

Festival znanosti – manifestacija kojoj je cilj približiti znanost javnosti, odnosno informirati javnost o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja, započinje u  utorak, 18. travnja i trajat će do ponedjeljka, 25. travnja 2016.

Sveučilište u Zadru je, zajedno s vanjskim suradnicima, kroz različita znanstvena područja i polja, pripremilo raznovrstan program na temu „Znanost i umjetnost“.

Ovogodišnju temu prati i vizual Festivala znanosti koji se referira na rad Ivana Picelja, jednog od najvažnijih umjetnika 20. st. u Hrvatskoj koji je djelovao i u okviru pokreta „Nove tendencije“ koji je spoj upravo znanosti i umjetnosti i koji je još u 1960-ima bio „izvorni hrvatski proizvod“.

Festival u Zadru započinje izložbom „Nastojanje“, čiji je autor dr. sc. Andrija Finka, docent sveučilišnog Odjela za ekologiju, agronomiju i akvakulturu. Izložba prikazuje mikrografije razvojnih procesa genetski modificiranih mahovina u kojima su vidljiva aktinska vlakna.

Cjelokupni program možete pogledati ovdje: http://www.festivalznanosti.hr/2016/grad/zadar/2016-04-18.

Svi sadržaji Festivala znanosti besplatni su za posjetitelje.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.