FIFA je odlučila: Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta u 2018. godini FIFA je odlučila: Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta u 2018. godini
FIFA je odlučila: Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta u 2018 godine. Hrvatski kapetan nagradu je odnio u konkurenciji Cristiana Ronalda i Moa Salaha. Modriću... FIFA je odlučila: Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta u 2018. godini

FIFA je odlučila: Luka Modrić najbolji je nogometaš svijeta u 2018 godine. Hrvatski kapetan nagradu je odnio u konkurenciji Cristiana Ronalda i Moa Salaha. Modriću je nagradu predao prvi čovjek FIFA-e Gianni Infantino. Hrvatska je u Londonu na dodijeli najboljih na svijetu imala i Zlatka Dalića, koji je bio nominiran za trenera godine. Ipak, svjetski prvak Didier Deschamps je pobijedio Dalića i Zidanea.

Nakon što je zahvalio svima za koje je mislio da treba, Luka se u govoru dotaknuo i Zvone Bobana i generacije 1998. koja je u Hrvatsku prije 20 godina donijela svjetsku broncu.

”U ovom trenutku želio bih zahvaliti mom idolu Zvoni Bobanu i generaciji hrvatskih nogometaša koji su 1998 osvojili svjetsku broncu. Bili su mi velika inspiracija i kao momčad nas uvjerili da i mi povjerujemo kako možemo napraviti nešto veliko u Rusiji. Nadam se da ćemo mi biti inspiracija nekoj drugoj generaciji koja dolazi”, kazao je Luka, a u tim trenucima Boban, koji je sjedio u publici, nije mogao prestati plakati.

Glasali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari i navijači, a Modrić je slavio ispred kapetana portugalske reprezentacije i bivšeg suigrača iz Real Madrida, a sada novog člana Juventusa Cristiana Ronalda te napadača egipatske reprezentacije i Liverpoola Mohameda Salaha.

Zanimljivo, Ronaldo se ponovno nije pojavio na svečanosti, baš kao i 30. kolovoza u Monacu kada je Modrić bio proglašen za najboljeg nogometaša Europe u izboru Europske nogometne federacije (UEFA). Modrić je i tada slavio ispred Ronalda i Salaha.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.