FOTO Održan novi prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca na slobodu FOTO Održan novi prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca na slobodu
U Zadru je s početkom u 15 sati održan novi prosvjed čiji je povod puštanje na slobodu 31-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca optuženog da je... FOTO Održan novi prosvjed u Zadru zbog puštanja Daruvarca na slobodu

U Zadru je s početkom u 15 sati održan novi prosvjed čiji je povod puštanje na slobodu 31-godišnjeg Darka Kovačevića Daruvarca optuženog da je prijetio i nanio teške tjelesne ozljede 18-godišnjoj Zadranki. Podsjetimo, on je osuđen na petogodišnji kaznu, a u nedjelju će biti pušten na slobodu do pravomoćnosti presude.

Obitelj 18-godišnje Lorene Gurlice živi u strahu, te učestalo prima prijeteće poruke. Tako je prije dva dana uhićen 17-godišnjak koji im je prijetio smrću.

Odaziv građana na prosvjed bio je nešto slabiji nego prošli put, a organizatori ističu kako se bore za pravdu i izmjenu Zakona o kaznenom postupku kako bi ztrve nasilnika bile zaštićenije.

Jedan od organizatora prosvjeda, Nenad Funčić, kazao je kako ministar nije održao obećanje dano obitelji Gurlica, te da u Zadru na žalost vlada bezakonje.

Komentirajući puštanje na slobodu Darka Kovačevića kazao je:

“Na ovo gledam kao na pogodovanje Daruvarcu da može slobodno otići iz države.”

Suorganizatora prosvjeda Mirjana Jurjević Adžić ističe kako je žalosno da se žrtva mora skrivati u kući ili seliti iz grada, dok počinitelj može slobodno šetati i čak prilaziti žrtvi.

“Žene su obespravljene. Znači moramo se osvrtati sa nas neće netko napasti, a onda ako nas napadne on će ostati par dana u pritvoru i ponovo na slobodu, a mi živjeti u strahu od prijetnji i osvete.” – kazala je.

Funčić Nenad 800x450

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.