GALERIJA Građani uživali u izvedbama kršćanske glazbe na Narodnom trgu GALERIJA Građani uživali u izvedbama kršćanske glazbe na Narodnom trgu
Puna dva sata brojni posjetitelji  uživali su u toploj ljetnoj večeri ispunjenoj stihovima i notama kršćanskih uspješnica domaćih i stranih autora.  Ovogodišnji izvođači koncerta... GALERIJA Građani uživali u izvedbama kršćanske glazbe na Narodnom trgu

Puna dva sata brojni posjetitelji  uživali su u toploj ljetnoj večeri ispunjenoj stihovima i notama kršćanskih uspješnica domaćih i stranih autora. 

Ovogodišnji izvođači koncerta bili su VIS David bend mladih iz Knina, Tea Vidaić i Vesna Benić zadarske kantautorice i gost iznenađenja Mateja Galić iz Osijeka.

Suvremena kršćanska glazba trenutno je na 4. mjestu po prodaji izdanja prema Billboard magazinu. Izdanja suvremene kršćanske glazbe, ili u svijetu poznate kao CCM (Contemporary Christian Music), se prodaju više od jazz i klasične glazbe te je i cilj organizatora udruge “Stihovi i Note” da se duhovna glazbena scena sve više kreativno zastupa i promiće kako u Zadru tako i u Hrvatskoj.

VIS David bend je mladih iz Knina (Darijo Galić vokal,Tomislav Maričić gitara, Andrej Sučić gitara i vokal, Andrea Bašić klavijatura i vokal i Ana Slugan klavijatura). Poznati su po svojim nastupima na gotovo svim festivalima i koncertima moderne kršćanske glazbe u Hrvatskoj. Svojim izvedbama na Narodnom trgu Zadar zainteresirali su sve posjetitelje koncerta koji su se spontano  pridružili i pjevušuli sa bendom poznate slavljeničke pjesme.

Nakon koncerta prišli su im i strani turisti koji su prepoznali poznate melodije kršćanskih pjesma i izrazili veliko zadovoljstvo.

To je zapravo i največi cilj organizatora udruge “Stihovi i Note”, poručila je Vesna Benić, da se ovim koncertom kršćanske pop glazbe zadovolje i domaći i strani posjetitelji obzirom da se održava tijekom turističke sezone.

Tea Vidaić kao i uvijek svojom interpretacijom privukla je veliku pažnju publike. Tea je poznata  zadarska kantautorica a na koncertu otpjevala je nekoliko svojih autorskih pjesama s novog izdanog kantautorskog CD-a “Čudesni Bog” i nekoliko poznatih stranih kršćanskih uspješnica.

Vesna Benić pjesnikinja i kantautorica bila je, iako organizator, tekođer jedan od izvođača ovoga koncerta, obzirom da piše i sklada modernu kršćansku glazbu. Izvela je autorsku skladbu “Emanuel si” i nekoliko popularnih pjesama poput “I am sailing” i “Help me make it through the night”.

Matej Galić iz Osijeka bio je gost iznenađenja večeri. Dugogodišnji je kršćanski glazbenik i voditelj slavljena i autor koji se bavi isključivo duhovnom glazbom i evangelizacijom  u Hrvatskoj i inozemstvu. Kroz studij u Osijeku pokrenuo je Duhos bend (Studentski pastoral grada Osijeka) a nakon završetka fakulteta potpuno se posvetio evangelizaciji i duhovnoj glazbi.

Član je i koordinacije slavljeničkih timova KKODS a (Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetom Hrvatske. Javno djeluje unazad nekoliko godina, objavljuje svoje autorske pjesme a krajem ove godine izdaje svoj prvi samostalni studijski album. 

Kao iskusan glazbenik i gost iznenađenja stavio je pećat za kraj glazbeno – duhovne atmosfere na Narodnom trgu svojom odličnom interpretacijom zajedno sa svojom suprugom Anom koja ga je pratila na violini. I njima je iz publike prišao jedan posjetitelj, čak iz Švicarske, pastor, i izrazio oduševljenje njihovim slavljeničkim repertoarom.

Moderator i voditelj Vesna Benić zahvalila se svim posjetiteljima te na kraju koncerta izrazila nadu da će se i dalje nastaviti u gradu Zadru na Narodnom trgu tradicija održavanja sad već sve popularnijeg koncerta “Stihovima i Notama slavimo Boga”. 

Fotografije: Arif Sitnica

VIS David iz Knina _9234-900x600

 

Svi izvođači _9167-900x600

Tea Vidaić zadarska kantautorica_9231-900x600

Koncert publika_9240-900x600

Matej Galić i Ana Galić iz Osijeka_9188-900x600

Publika Koncert _9239-900x600

Izvođači zajedno _9171-900x600

Matej Galić Osijek_9203-900x600

Vesna Benić _9174-600x900

CYMERA_20190719_154700

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.