GALERIJA Otvorenje Adventa na Viru i klizališta uz koncert Magazina GALERIJA Otvorenje Adventa na Viru i klizališta uz koncert Magazina
Unatoč snažnoj buri i gotovo polarnim uvjetima uz Trg svetog Jure, veći broj Virana, žitelja iz cijele Zadarske županije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske i... GALERIJA Otvorenje Adventa na Viru i klizališta uz koncert Magazina

Unatoč snažnoj buri i gotovo polarnim uvjetima uz Trg svetog Jure, veći broj Virana, žitelja iz cijele Zadarske županije, Hrvatske, Austrije, Njemačke, Mađarske i Slovenije došao je u večernjim i noćnim satima na otvaranje tradicionalne manifestacije „Advent na Viru“.
Zapivala je u uvodu virska mješovita klapa „Puntadura“, uživalo se u koncertu „Magazina“, a prvu adventsku svijeću po tradiciji je upalio načelnik Općine Vir Kristijan Kapović uz spektakularni snježni efekt.
Na kraju, puno emocija i radosti, pravog blagdanskog šušura, prekrasnih ukrasnih momenata na virskom trgu za zabavu i uspomenu najmlađima – adventskog ulaza, saonica i jelena – kao i tradicionalne prodaje blagdanskih suvenira koje su izradili virski mališani uz pomoć svojih teta iz Dječjeg vrtića „Smješko“. Naravno, gužva je bila i na friško otvorenom virskom klizalištu, a uz Trg svetog Jure bilo je svega – fritula, kroštula, kuhanog vina, rum-punča, hrenovki i kobasica. Ovo posljednje, najviše se svidjelo mladom bračnom paru Inji i Niki Piliću koji ne samo da su iz Salzburga došli na Vir uživati u adventskim događajima, nego su se trajno preselili na otok! Oženili su se prošle godine i unatoč sjajnoj poslovnoj karijeri u Austriji, život i poslove preselili su prije dva mjeseca na najdraži otok.
„Imamo obiteljske kuće na Viru koje su nam roditelji izgradili i godinama ih koristili za ljetovanje, a sada ih mi koristimo za život. Uostalom, na Viru smo se upoznali i zaljubili“, priča nam Inja kako je krenula njihova ljubavna i sada životna priča. Niko je regionalni menadžer međunarodne softwarske kompanije „AdriaGASTROdat“, vodeće na austrijskom tržištu, koja odnedavno ima svoje hrvatsko sjedište na Viru. Tvrtka se bavi izradom softwara za jednostavno vođenje hotelskog biznisa, odnosno upravljanjem hotela te marketingom, a pored ove informatičke tvrtke poduzetni Pilići će izgraditi aparthotel s 12 apartmana.
„Vir je idealan zbog blizine Zadra, Šibenika i Splita gdje također poslujemo. No, prije svega, ovdje nam je lijepo, a uživamo i u adventskom programu“, napomenuo je Niko čija se bračno-poslovna bajka idealno uklopila u scenografiju otvaranja adventske manifestacije.
OKVIR:
Josef Bodakoš došao je s obitelji i prijateljima iz Mađarske samo radi »Adventa na Viru«

JOSEF: DOBRA JE OVA IZ MAGAZINA, DOBRA …

Među mnoštvom mlađarije koja je tražila fotografiranje sa zanosnom Andreom Šušnjarom iz „Magazina“, bio je i jedan prilično odrasli primjerak koji je čekao na autogram.
„Dobra je ova cura iz Magazina. Dobra“, govori nam Mađar Josef Bodakoš. Došao je s peteročlanim obiteljskim društvom i prijateljima iz pograničnog Barcsa u Mađarskoj do Vira samo zbog adventskog događaja, od petka do nedjelje, i prilično uživao dijeleći dobro raspoloženje kao blagdanske slatkiše.
„Imam vikendicu na Viru već 15 godina i uglavnom dolazimo ljeti i na praznike, ali nismo htjeli propustiti otvorenje Adventa. Odlično se zabavljamo“, kaže Josef. Kada je odradio autogram, turu kobasica i kuhanog vina, prebacio se do klizališta. No, zasad tek kao promatrač. S Mađarima je u društvu bio viđeni virski vikendaš Đuro Tkalčec, koji nam je pojasnio zašto je njegovom društvu iz Barcsa napeto virsko klizalište: „Prije su Mađari iz Barcsa na klizalište dolazili u Viroviticu, sada mogu i na Vir. Svega ima na Viru“.

OKVIR:
Klizalište puno kao šipak, sljedeći tjedan s radom počinje škola klizanja

VIRSKO KLIZALIŠTE JE – SENZACIJA!

U svakom trenutku od otvaranja do zatvaranja prvog virskog klizališta slobodnog mjesta – nije bilo. Klizalište je bilo ispunjeno do maksimuma; u svega nekoliko sati na ledu je bilo više od 300 klizača i uživalo u novoj ponudi virske adventske manifestacije.
„Došli smo na otvorenje Adventa na Viru i to najviše zbog klizališta. Dosad smo išli u Zadar, ali kako ove godine nema klizanja u Zadru, Vir je prvi izbor“, priča nam Martina Mazija koja je sa suprugom, djecom i nećakinjom iz Briševa došla na otok. Curica Tara i mladi Rikardo uz pomoć starije rođakinje Viktorije „letjeli“ su klizalištem i odlično se zabavljali, pa će Mazije ponovno na Vir.
„Vratit ćemo se opet, jer djeca uživaju na ledu. Inače je uvijek lijepo na Viru, zaista smo zadovoljni izletom“, potvrdila je Martina. Inače, od sljedećeg tjedna na virskom klizalištu s radom počinje škola klizanja. Potrebno je minimalno 5 polaznika, a paket usluga škole klizanja uključuje 5 treninga (po 45 minuta), ulaznicu za klizalište te opremu za klizanje. Više informacija o prijavama, cijeni i terminima škole možete dobiti od djelatnika na blagajni klizališta. Klizalište radi svaki dan od 10 do 21 sati.

IMG_0005(1)

IMG_9095

IMG_9094

IMG_9092

IMG_9087

IMG_0001(2)

IMG_9078

IMG_9077

IMG_9076

IMG_0008(2)

IMG_9062

IMG_9056

IMG_0006(1)

IMG_0004(1)

IMG_0007(1)

IMG_0010(1)

IMG_0009(1)

IMG_0000(1)

IMG_8999

IMG_8997

IMG_8993

IMG_8979

IMG_8976

IMG_0003(1)

IMG_8970

IMG_8959

IMG_8950

IMG_8947

IMG_8941

IMG_8937

IMG_8933

IMG_8931

IMG_8922

IMG_8905

IMG_8904

IMG_8901

IMG_8834

IMG_8833

IMG_8821

IMG_8811

IMG_0002

IMG_8798

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.