GALERIJA Vjernici proslavili blagdan Svetog Ante GALERIJA Vjernici proslavili blagdan Svetog Ante
U crkvi Sv. Ante u Ostrovici vjernički puk župe sv.Mihovila Lišane proslavio je 13.lipnja.2018.g. blagdan Sv. Ante. Svečanu misu predvodio je župnik fra Luka... GALERIJA Vjernici proslavili blagdan Svetog Ante

U crkvi Sv. Ante u Ostrovici vjernički puk župe sv.Mihovila Lišane proslavio je 13.lipnja.2018.g. blagdan Sv. Ante. Svečanu misu predvodio je župnik fra Luka Banić.
-Malo koji svetac uživa danas toliku popularnost kod vjernika .Sveti Ante doduše prvenstveno je htio da ljudi njegova vremena opet pronađu pravu vjeru,duboko iskustvo ljubavi Božje i milost Božju, ali su ga njegova konkretna čudesno ostvarena djela ljudima otkrila kao onoga kome Bog ništa ne uskraćuje.Suvremenici svjedoče da je sveti Ante znao napamet evanđelja i da je Bibliju dobro poznavao.Odatle je crpio mudrost i snagu za svoje neumorno propovjiedanje.Moli za nas sveti Ante,molimo te mi da uz tvoje molitve idemo prema vječnosti-rekao je fra Luka Banić
Crkva sv.Ante Padovanskog u Ostrovici ,inače je spomenik kulture,služila je kao vojna kapela.Oko nje su pronađeni vojnički grobovi,pa i stranaca.U crkvi se nalazio drveni oltar i na njemu slika Gospe s Djetetom a uz nju sv.Ante i sv.Ivan Nepomuk 18.st.U crkvi se također nalazio veliki barokni kip sv.Antuna 18.st. i srebrni Paks-relikvijar sv.Ante.Tijekom Domovinskog rata srpski pobunjenici crkvu su devastirali i srušili krov.Obnovljena je 1996.god.U župi , u mjestu Ostrovica ima i pravoslavna crkva sv.Luke .
Euharistijsko slavlje uljepšao je mješoviti župski crkveni zbor s čuvenim starodrevnim pjevanjem mise , koje se u župi njeguje stoljećima.
Tekst i foto: Marko Ledenko-Mane

DSC00181

DSC00183

DSC00194

DSC00209

DSC00211

DSC00184(1)

DSC00187

DSC00188

DSC00192

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.