Grad Zadar i Institut za razvoj obrazovanja organiziraju 3. Sajam stipendija i visokog obrazovanja Grad Zadar i Institut za razvoj obrazovanja organiziraju 3. Sajam stipendija i visokog obrazovanja
Grad Zadar i Institut za razvoj obrazovanja organiziraju treći po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 4. travnja... Grad Zadar i Institut za razvoj obrazovanja organiziraju 3. Sajam stipendija i visokog obrazovanja

Grad Zadar i Institut za razvoj obrazovanja organiziraju treći po redu Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 4. travnja 2019. od 11 do 17 sati u prostoru Sveučilišta u Zadru, Obala kralja Petra Krešimira IV/2. Na Sajmu će sudjelovati izlagači iz Zadra, drugih dijelova Hrvatske i Europe koji će predstaviti svoje studijske programe i različite programe stipendiranja. Više informacija o Sajmu možete pronaći na web stranici Stipendije.info (www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Želim stipendiju (www.facebook.com/stipendije.info).

Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je događaj na kojem se na jednom mjestu u jednom danu predstavljaju stipendije i drugi oblici financijske potpore, studijski programi i šira obrazovna ponuda dostupna srednjoškolcima i studentima u Hrvatskoj i inozemstvu. Među izlagačima Sajma koji imaju različite programe stipendiranja nalaze se predstavnici lokalne zajednice poput Grada Zadra, predstavnici Sveučilišta u Zadru ali i drugih hrvatskih sveučilišta, predstavnici veleučilišta poput Veleučilišta u Šibeniku i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu. Predstavit će se i inozemna visoka učilišta poput RIT Croatia. Na Sajmu će predstaviti državne stipendije Ministarstva znanosti i obrazovanja, kao i stipendije za mobilnost i studentsku razmjenu Agencije za mobilnost i programe EU. Tvrtke poput banke Erste i Steiermarkische Bank predstavit će također programe stipendiranja. Strani kulturni centri predstavit će mogućnosti studiranja u Njemačkoj (DAAD-Njemačka služba za akademsku razmjenu), Velikoj Britaniji (British Council Croatia) i Austriji (Advantage Austria).

Sajam stipendija i visokog obrazovanja organizira se s ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju. Stipendije su vrlo važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da čim uspješnije i na vrijeme završe studij, tj. da uspješno pronađu posao nakon završetka studija. Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja. Uz Grad Zadar, su-organizator Sajma je Institut za razvoj obrazovanja koji se zalaže se za pravedno i dostupno visoko obrazovanje kroz osiguravanje jednakih mogućnosti u obrazovanju svima u skladu sa sposobnostima te je u svom radu posebno usmjeren na podzastupljene i ranjive društvene skupine u ostvarivanju njihovih obrazovnih ciljeva.

Svake godine Sajam stipendija se organizira u tri sveučilišna grada u Hrvatskoj te započinje sa sajmom na Sveučilištu u Zadru 4.4.2019., te se nastavlja sa sajmovima u Zagrebu 15.10.2019. i na Sveučilištu u Rijeci 17.10.2019.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već dvadeset godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te akademske mobilnosti.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.