Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio japanskog veleposlanika Takiguchija Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio japanskog veleposlanika Takiguchija
Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićemi direktorom TZ Grada Zadra, Antom Radosom, primio je u nastupni posjet novoimenovanoga veleposlanika Japana... Gradonačelnik Božidar Kalmeta primio japanskog veleposlanika Takiguchija

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićemi direktorom TZ Grada Zadra, Antom Radosom, primio je u nastupni posjet novoimenovanoga veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj, NJ. E. Keiji Takiguchija.

Gradonačelnik Kalmeta ovom je prigodom, među ostalim, istaknuo vrlo dobru dosadašnju suradnju s japanskim veleposlanstvom, poglavito na projektu Tuna&Sushi festivala koji se dvije godine za redom održao u Zadru u veljači. Veleposlanik Takiguchi iznimno je zainteresiran za nastavak realizacije ovog turističko-gastronomskog i gospodarskog događaja koji je na korist obiju strana, a smatra i da postoji još prostora za proširivanjem suradnje na polju turizma, marikulture i poljoprivrede te se založio za nastavak inicijative zbližavanja gradova Zadra i Shizouka.

NJ.E. Keiji Takiguchi dužnost izvanrednog i opunomoćnog veleposlanika Japana u Republici Hrvatskoj preuzeo je u srpnju ove godine. Rođen je 1955. godine u prefekturi Oita. Od 1979. godine započinje raditi u (tadašnjem) Ministarstvu prometa. U Ministarstvu prometa i infrastrukture radi kao generalni direktor Ureda za željeznice, te kao generalni direktor Ureda za politiku. Kao diplomat od 1995. radio je u Veleposlanstvu Japana u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.