Gradonačelnik Dukić dogovara uvođenje brodske linije za Anconu Gradonačelnik Dukić dogovara uvođenje brodske linije za Anconu
Gradonačelnik Branko Dukić jutros je održao radni sastanak s direktorom Jadrolinije Davidom Soptom. Ovo je njihov drugi susret na istu temu, ponovno uspostavljanje cjeogodišnje... Gradonačelnik Dukić dogovara uvođenje brodske linije za Anconu

Gradonačelnik Branko Dukić jutros je održao radni sastanak s direktorom Jadrolinije Davidom Soptom. Ovo je njihov drugi susret na istu temu, ponovno uspostavljanje cjeogodišnje linije Zadar- Ancona. Ukidanjem ove linije Grad Zadar je već neko vrijeme, a naročito ove godine, zakinut u prometnoj povezanosti s Italijom, te se  pokušava naći način na koji bi ju se ponovo uspostavilo.
Dovršetkom izgradnje terminala u luci Gaženica stvaraju se uvjeti i Jadroliniji za puno bolju ekonomsku računicu održavanja cjelogodišnje linije, jer je to nakraći pomorski put koji povezuje Italiju i Hrvatsku.
Dogovoren je sljedeći susret gradonačelnika i direktora Jadrolinije , na kojem će nazočiti i Oleg Butković, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture kako bi se konkretnije dogovorio način povraka ove linije. U tome će zajednički sudjelovati Jadrolinija, Grad Zadar , Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Zadarska županija, a Grad je spreman svim svojim resursima pripomoći u realizaciji ove ideje, koja bi donijela višestruke koristi za zadarsko gospdarstvo.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.