Gradonačelnik Fabijanić: “Gradu Pagu nanosi se velika šteta temama o korona virusu” Gradonačelnik Fabijanić: “Gradu Pagu nanosi se velika šteta temama o korona virusu”
Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “Zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije party destinacija... Gradonačelnik Fabijanić: “Gradu Pagu nanosi se velika šteta temama o korona virusu”

Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“Zašto se objavljuju fotografije grada Paga koji nije party destinacija uz informacije o zarazi korona virusom na partyima?
Posljednjih dana u domaćim i stranim medijima objavljeni su mnogobrojni članci i tv prilozi o koronavirusu na otoku Pagu pri čemu su objavljivane prepoznatljive fotografije grada Paga čime je nanesena velika šteta turizmu i svima koji se bave i žive od turizma. Zašto se objavljuju upravo fotografije grada Paga koji nije poznat kao party destinacija i nema klubova i razuzdanih zabava već razvija miran, obiteljski turizam, nije jasno tim više što na području grada Paga nema evidentiranih niti oboljelih osoba od koronavirusa što se može provjeriti u službenim izvješćima.
“U proteklih nekoliko dana od kada su krenule informacije kako su se maturanti iz Njemačke i Italije zarazili na otoku Pagu zaprimili smo jako puno poziva od strane zabrinutih građana i turista koji su rezervirali svoj boravak u gradu Pagu. Neistine i laži koje su potkrijepljene fotografijama i ilustracijama grada Paga nanose veliku štetu našem turizmu. Mi smo napravili sve da zaštitimo, kako naše stanovnike tako i goste, da ovo ljeto provedu u miru i sigurnosti. To potvrđuju i podaci Turističke zajednice Grada Paga koji pokazuju da su tražena manja, mirnija mjesta za ovogodišnji odmor. Trenutno na području grada Paga u privatnom smještaju, kampovima i hotelima boravi puno domaćih i inozemnih gostiju te smo na 73% turističkog prometa u odnosu na prošlu godinu s čime smo iznimno zadovoljni.
Još jednom ponavljam da je svima dobro poznato da se partyi i noćne zabave ne održavaju na administrativnom području grada Paga već na području susjednih jedinica lokalne samouprave Kolana i Novalje te ovim putem molim novinare da shvate da neprovjerenim izvještavanjem čine veliku štetu našim stanovnicima na području Grada Paga koji žive od turizma. Po pitanju informacija o partyima i noćnim klubovima zasigurno ih mogu dobiti od predstavnika Kolana i Novalje.
Također, pozivamo sve da slobodno dođu u grad Pag gdje se turisti osjećaju sigurno i mirno provode svoje odmore.”, zaključio je Ante Fabijanić, gradonačelnik Grada Paga.

  • Đakon

    12. kolovoza 2020. #1 Author

    Istina, nemate na Pagu party zabave, ali imate party brod, koji vozi svakodnevno partijanere.Taj brod dolazi na područje Katarelac, do kluba koji se ne nalazi na području Zadarske županije, te vrši ukrcaj partijanera.Klubovi na Zrću, koji trenutno rade pod nadzorom su grada Novalja i nadležnih institucija Ličko Senjske županije.Klubovi na području Kolana ,ne spadaju u nadležnost Novalje, niti su na području Zrća.Pristup i nadzor tih klubova zabranjen je Novalji, dok kod Kolana i Zadarske županije nešto šteka po piitanju kontrole i nadzora partijanera u klubovima na svojoj party destinaciji.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.