Horvatinčić nije isplatio odštetu djeci poginulih Talijana jer previše traže?! Horvatinčić nije isplatio odštetu djeci poginulih Talijana jer previše traže?!
Žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadrudanas je razmatralo žalbu na oslobađajuću prvostupanjsku presudu prema kojoj je Tomo Horvatinčić prošle godine oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika. Po izlasku... Horvatinčić nije isplatio odštetu djeci poginulih Talijana jer previše traže?!

Žalbeno vijeće Županijskog suda u Zadrudanas je razmatralo žalbu na oslobađajuću prvostupanjsku presudu prema kojoj je Tomo Horvatinčić prošle godine oslobođen krivnje za smrt talijanskih supružnika.

Po izlasku iz sudnice Horvatinčić je izjavio da se nagodio s djecom poginulog bračnog para Salpietro, no zagrebački odvjetnik djece poginulog bračnog para takvu informaciju negira. Ognjen Frangeš  je u razgovoru za RTL rekao da je to laž te da Horvatinčić nije još ništa ni platio, a ni ponudio.

Podsjećamo, Horvatinčić je pred Županijskim sudom u Zadru rekao kako su djeca poginulih supružnika u potpunosti obeštećeni.

“Izražavam žaljenje, to je bila jedna velika nesreća koja se nažalost može dogoditi svakome. Oni su u potpunosti obeštećeni, ako se to može uopće, gubitak roditelja obeštetiti u financijskom smislu”, rekao je Horvatinčić ne želeći otkrivati iznos odštete.

Spomenuo je tek prvotne zahtjeve djece nastradalih. “Naravno da su oni bubali cifre i to je došlo čak do 8.3 milijuna eura što je bilo neprihvatljivo, ali evo, ako može biti zadovoljstva da je ipak postignut dogovor i da su djeca nastradalih u nesreći obeštećeni”, dodao je.

Njegov odvjetnik Veljko Mihaljevićrekao je kako “misli da je sudsko vijeće moglo steći dojam o tome što je suština predmeta i čiji stavovi su ovdje utemeljeni na stanju sudskog spisa, a čiji nisu”.

Državno odvjetništvo traži da se presuda ukine i ponovno vrati na suđenje pred potpuno izmijenjenim sudskim vijećem.

“Moram reći da sam vrlo zadovoljan sa žalbom za razliku od obrane Općinskog državnog odvjetništva u Šibeniku. Koja je vrlo temeljito i precizno obrazložena i koja je ukazala na brojne nelogičnosti u prvostupanjskoj odluci kod donošenja odlučujućih činjenica vezanih i potrebnih za odluku o krivnji optuženika”, rekao je zamjenik Županijskog državnog odvjetnika Denis Sokol.

Zadarski županijski sud ima tri opcije. Vratiti ovaj predmet na ponovno suđenje, potvrditi presudu ili je preinačiti. Konačana odluka biti će donesena kroz dva do tri tjedna, objavio je RTL.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.