HRVOJE RAČIĆ: Treba zaustaviti nekontrolirani uvoz i dati šansu našim poljoprivrednicima! HRVOJE RAČIĆ: Treba zaustaviti nekontrolirani uvoz i dati šansu našim poljoprivrednicima!
Kandidat Hrvatske seljačke stranke na listi Narodne koalicije za Hrvatski Sabor u 9. izbornoj jedinici Hrvoje Račić predstavio je okosnicu svog programa, temeljenog na... HRVOJE RAČIĆ: Treba zaustaviti nekontrolirani uvoz i dati šansu našim poljoprivrednicima!

Kandidat Hrvatske seljačke stranke na listi Narodne koalicije za Hrvatski Sabor u 9. izbornoj jedinici Hrvoje Račić predstavio je okosnicu svog programa, temeljenog na razvoju poljoprivrede i ruralnog turizma. Kako je istaknuo Račić, u svojoj je općini, na malom primjeru, pokazao kako se uz mali proračun, ali strateškim planiranjem i kvalitetnim projektima može vrlo uspješno voditi općina.

Njegova vizija spajanja Like i Dalmacije temeljena je na tradiciji, ali i prometnoj povezanosti, i činjenici da se jedino povezivanjem tih dvaju krajeva može ostvariti njihov cjelovit, svrhovit i održiv razvoj. Račić, koji ima veliko iskustvo u brandiranju, jer je upravo on sudjelovao u zaštiti i brandiranju ličkog krumpira, istaknuo je kako Lika ima nepresušan potencijal i kako nastavkom brandiranja proizvoda Like i Dalmacije, želi omogućiti i pospješiti plasman istih proizvoda na tržište. U skladu s tim istim ciljem Hrvoje Račić je potvrdio da je u tijeku osnivanje Centra za brdsko – planinsku poljoprivredu.

Najavio je i otvaranje srednje poljoprivredne škole, koje u Lici, gotovo 100% ruralnom području, nema od rata. To je ističe Račić, pravi dokaz kako i koliko su se dosadašnje strukture vlasti skrbile o ruralnim krajevima.

Račić je kazao kako će se boriti i za institucionalizaciju kontinentalnog turizma, te realizirati svoj dugogodišnji san, a za Dalmaciju i Liku geostrateški projekt Centar planinskog turizma Sveto Brdo na Velebitu, a u pripremi je i prvi nacionalni poljoprivredni radio koji bi pratio teme, životne probleme i potrebe hrvatskog seljaka i poljoprivrednika.

Zastupajući interese hrvatskog seljaka, ribara, radnika i poduzetnika hitno će predložiti niz izmjena zakona koji se odnose na pravedniju dodjelu poljoprivrednog zemljišta, na poticanje proizvodnje domaćih i ekoloških proizvoda, zaustavljanje prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, zaustavljanje nekontroliranog uvoza jeftine hrane te na poboljšanje kvalitete podrške obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, koja moraju biti generator razvoja ličkog i dalmatinskog kraja.

Veliki potencijal za razvoj Like i Dalmacije krije se upravo u Europskim fondovima za koje smatra da moraju biti dostupni svakom malom proizvođaču.
Porezne reforme i mjere neophodne su za stvaranje boljih uvjeta komunalne i socijalne infrastrukture, stoga će predlagati one mjere i reforme koje će raseljenu Liku s gorućim problemom depopulacije, ali i prostor dalmatinskog zaleđa – vratiti u život. Program naseljavanja kroz poticanu stanogradnju proveo je Račić i u Općini Lovinac, a namjera mu je iste mjere provoditi u opustošenim krajevima Like i Dalmacije. Porezna reforma trebala bi donijeti posebne porezne zakone koji bi dali sve moguće olakšice kojima bi se motivirali investitori da ulažu u ruralna područja. Na žalost, trenutno gotovo da nema investicija, a one su neophodne za otvaranje novih radnih mjesta. Tu nema kompromisa, zaključio je Račić.
Osvrnuo se i na biser hrvatskog nacionalnog, ali i lokalnog turizma – Nacionalni park Plitvička jezera. Kazao je kako je vrijeme za promjene u načinu upravljanja nacionalnim parkovima i parkovima prirode. Nedopustivo da u Upravnim vijećima NP Plitvička jezera i ostalim nacionalnim parkovima i parkovima prirode uglavnom nema niti jednog predstavnika lokalne samouprave ili stanovništva!
Hrvoja Račića na jučerašnjem odboru podržao je cijeli HSS Ličko – senjske županije što je potvrdio predsjednik županijske organizacije HSS-a, Zlatko Fumić, okružen svim predsjednicima gradskih i općinskih organizacija pozvavši birače da 11. rujna na listi br. 11 biraju broj 11 – Hrvoja Račića, jer kako je istaknuo, to je glas za čovjeka o kojemu najbolje govore njegova djela.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.