Hvidra Zadar protiv koncesije Turcima u Gaženici: “Nismo se borili za ovo!” Hvidra Zadar protiv koncesije Turcima u Gaženici: “Nismo se borili za ovo!”
Ivica Arbanas, predsjednik Hvidre Zadar, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti. “U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude za koncesiju... Hvidra Zadar protiv koncesije Turcima u Gaženici: “Nismo se borili za ovo!”

Ivica Arbanas, predsjednik Hvidre Zadar, poslao je priopćenje za javnost koje objavljujemo u cijelosti.

“U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude za koncesiju u Luci Gaženica, moramo iskazati našu iskrenu zabrinutost za budućnost naših građana i Grada Zadra te pozvati SVE  nadležne da još jednom razmotre svoje odluke.

Naime, još uvijek se sjećamo obećanja po kojima je izgradnja skupocjene luke Gaženica  trebala donijeti tisuće novih radnih mjesta našim sugrađanima te veliki prosperitet gradu.

Danas smo svjedoci potpisivanja ugovora čiji sadržaj građani ne smiju znati , sa tvrtkom osnovanom  lani , koja je  u Dubrovniku odbijena , a koja nudi svega 28 novih radnih mjesta  te godišnju naknadu od  1.600.000 kuna.

Godišnja naknada  bi po svemu sudeći samo možda bila dostatna za otplate kredita koji su podizani za izgradnju luke , a razlika između nekoliko tisuća i 28 novih radnih mjesta je više nego zabrinjavajuća i poražavajuća!  Pogotovo u vrijeme sve većeg iseljavanja mladih u potrazi za poslom.

Stoga,  još jednom molimo odgovorne  koji danas donose odluke i potpisuju ovakve ugovore, da makar sebi samima, ako ne i  čitavoj  javnosti, iskreno odgovore bi li na takve ugovore pristali da se radi npr. o njihovoj nekretnini u koju su uložili vlastiti novac?

Je li zaista nužno potpisivati ugovor , makar i nepovoljan, samo zato jer je ponuđač jedini?

Po našem mišljenju, najlakši izbor nije uvijek i najbolji, što smo i dokazali u godinama kada smo se borili protiv tada nadmoćnih okupatora  za suverenitet i samostalnost Domovine.

Mi se nismo borili svatko za svoju kuću, borili smo se za cijelu Hrvatsku!

Od odgovornih očekujemo isto – da se ne bore svatko za dobrobit isključivo svoje obitelji, već da se bore za dobrobit cijelog naroda , pa ni dobri rezultati neće izostati !

S poštovanjem,

Ivica Arbanas, predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar

 • Anonimno

  20. ožujka 2018. #1 Author

  Gospodin Ivica Arbanas je potpuno u pravu. Ja ni sam nebih mogao bolje reći, ali bi nadodao da je netko od nadležnih najvjerovatnije primio pozamašnu sumu novca da se ovaj posao sklopi.

  Odgovori

  • Anonimno

   23. ožujka 2018. #2 Author

   očito

 • Sejla

  22. ožujka 2018. #3 Author

  O dobru im vrag sricu odnija sto rekao Bore postar,evo sve najvrijednije prodase i to turcima! Mogu onda staviti natpis..Alah je velik!! U pravu ste gosp.Arbanas,treba tu dignuti a posebno brabitelji demonstracije? A vidim sliku gen.Gotovine iza Vas a njega je kupila vlada odavno pa se on slaze u svemu s njima! Usput daleko je on od heroja kakvim smo ga slavili! Bog

  Odgovori

  • Anonimno

   23. ožujka 2018. #4 Author

   dragi Zadrani pogotovo branitelji nedajte svoje turcima !! referednumom odlučite,vlast mora narod pitati.

 • Anonimno

  22. ožujka 2018. #5 Author

  Ako turci preuzmu luku kako će se oni nași uhljebi zaposlit ,a obećali su im radna mista kad su potpisivali vjernost stranci tu je glavni problem a drugi problem je što su obećali keku radnih mista kad ono 28 .

  Odgovori

 • Anonimno

  22. ožujka 2018. #6 Author

  Znamdosta o ovoj temi ali isto tako znam da se nudilo tj Kinezi su se nudili kao investitori da Zadar dobije puno više a u sve je uključena i Gaženica no smatraju “glavni” da to nije strateški iako bi se zaposlila sila ljudi i Zadar bi samo tako profitirao a ne bi imao koncesiju ali ,,,,,,,, ne odlučujemo mi na žalost

  Odgovori

  • Anonimno

   23. ožujka 2018. #7 Author

   olučite Vi dragi zadrani referedumom,vlast mora pitat narod i kako narod odlući to moraju poštovati,mi ih plaćamo,odgovorni su narodu

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.