Ivan Mišković: Spremni smo donijeti titulu “Hrvatskog bradonje” u Zadar Ivan Mišković: Spremni smo donijeti titulu “Hrvatskog bradonje” u Zadar
Piše: Angela Nakić Brada je nešto što je majka priroda namijenila muškarcu. Od davnih vremena kada su muškarci išli u lov, a žene ostajale... Ivan Mišković: Spremni smo donijeti titulu “Hrvatskog bradonje” u Zadar

Piše: Angela Nakić

Brada je nešto što je majka priroda namijenila muškarcu. Od davnih vremena kada su muškarci išli u lov, a žene ostajale u nastambama, brada je štitila muškarca od hladnoće, od sunca od raznih neprilika koje su ga snalazile u lovu. Danas je ista stvar. Brada ljeti hladi kožu ispod brade, a zimi je grije, odnosno štiti od hladnoće. S bradom raste i samopouzdanje muškarca. S bradom se nesvjesno kreiraju razne društvene inicijative koje te iste muškarce odvlače na prava druženja s pravim ljudima, a ne digitalnim inačicama nečijeg karaktera.

Uglavnom, puštanje brade je završio te će konačno od svih silnih bradonja ostati samo oni istinski bradonje. Naposljetku isti su to ljudi koji su brade nosili i prije trendova. Na kraju krajeva postoje i novopečeni bradonje koji su krenuli s puštanjem brade za vrijeme trenda, a paralelno otkrili da je to njihov dugo traženi stil života.
Zašto se sve češće spominje termin “evolucija bradatih muškaraca”, otkrio nam je Ivan Mišković, jedan od poznatijih europskih “brijača” u čijim su se rukama našli i najveći zavodnici Hollywooda.

“- Stvar je ponovno u evoluciji, koja muškarcima s bradom daje prednost jer signalizira ženama kako se radi o plodnim mužjacima koji su prilagođeniji preživljavanju od njihovih golobradih kolega- rekao je Mišković, te otkrio zašto su jedni golobradi, a drugi s bradom, te ono vječno pitanje, može li svaki muškarac imati bradu.
Pa u principu stvar je najviše u genetici, ali svaki dječak tijekom puberteta počne dobivati čudne, tada još mekane i paperjaste dlake na licu, koje će jednog dana, vrlo skoro, postati prava muška brada, simbol sirove moći i animalne seksualnosti. A samo održavanje brade svodi na dvije opcije: odlazak profesionalcu ili eksperimentiranje kod kuće.

S ljetom stižu i muke za bradate muškarce, koji se zbog crvenila nerijetko odluče na drastičan potez, brijanje. Kako spriječiti takozvano crvenilo i osip ljeti od vrućina u bradatih muškaraca?
Ljetni osipi i prištići česta su pojava, a uzročnici su razni: najčešće je ‘krivac’ pojačano znojenje i korištenje neadekvatnih pretjerano masnih krema. Najbolje bi bilo izbjegavati sunce,izabrati sebi odgovarajuću kremu za sunce. Spavanje pod klimom dubinski isušuje kožu koja postaje gruba, dehidrirana i bez sjaja. Koristiti blagi čistač za lice,te izbjegavati prečesto pranje lica.
Bogata brada znatno mijenja oblik lica muškarca kao i njegovu dozu muževnosti i atraktivnosti. Ako tome pridodamo i činjenicu da brada upućuje na testosteron, a testosteron upućuje na zrelost, puno je toga jasnije.
Samsonova snaga krila se u njegovoj kosi, a kada govorimo o čovjeku 21. stoljeća, onda je to brada. Ali ako ćemo ozbiljno, da parafraziramo jednog starijeg stričeka iz popularnog stripa, s velikom bradom dolazi velika odgovornost. Na tu odgovornost odlučio se još jedan bradati Zadrani, Krševan Kurtin, zadarski kandidat za osvajanje ovogodišnje titule najbolje brade i brka u Hrvatskoj. Iza uspješne muške brade na Krševanu, stoje vrijedne ruke Ivana Miškovića, koji je izuzetno ponosan na novog “zadarskog bradonju”.

– Ja sam zapravo novi u cijelom ovom “bradatom” svijetu. Svoju sam bradu počeo puštati u 12. mjesecu prošle godine i to jer sam želio eksperimentirati, a i znatiželjna je bila jaka, obzirom da imam genetske predispozicije za gustu/divlju bradu. Na nagovor prijatelja i mog brice odlučio sam se prijaviti na ovogodišnje natjecanje za osvajanje titule najbolje brade i brka Hrvatske. Po dosadašnjim natjecanjima vidio sam kako je konkurencija iznimno jaka, ima tu odlično uređenih brada i brkova, ali nemam sumnje u prezentaciju svoje obzirom da o njoj brine onaj najbolji, Ivan Mišković.

Doznali smo koliko se Krševanu život promijenio otkada je pustio svoju bradu, ima li ljubomore od strane prijatelja te je li istina da se mladim djevojkama bradati muškarci ipak ne sviđaju.

-Život je vise manje isti,samo malo više dlakav. Bio sam nedavno u situaciji da sam išao na jedan pir i bio sam jedini bradati muškarac, s očima svih uzvanika uprtim u mene. Čudan osjećaj,moram priznati. Tu se nameće i odgovor na pitanje o ljubomori, vjerujem da ima ljubomore kod muškaraca koji nemaju bradu a htjeli bi je, no ipak je više onih koji je imaju pa su mi podrška. Što se žena i djevojaka tiče, mlađe djevojke uistinu ne vole bradate muškarce, vjerojatno jer ih plaše. Moja najveća podrška i potpora za bradu definitivno je moja majka, koja kaže da u njoj vidi oca u mlađima danima.- nastavio je Krševan, koji svojom pojavom odiše gardom huligana.

Njegovoj izjavi u prilog ide podatak: 3350 sati muškarac u prosjeku potroši kroz život na brijanje.
Onda slobodno mogu reći da daje 3350 sati uživanja, čuva kožu lica,biti će vam toplije,čuva baby face i ono vjerojatno svima drago..puno ste privlačniji ženama., zaključio je Ivan Mišković.

VIDEO

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.