Ivana Plechinger u Biogradu predstavila svoju HIT knjigu „radosnog življenja“ Ivana Plechinger u Biogradu predstavila svoju HIT knjigu „radosnog življenja“
Jedni je pamte po televizijskoj igri Hugo, a drugi po glazbi i njezinom hitu „Mala ptica nebeska“ te pjesmama koje se nalaze na albumima... Ivana Plechinger u Biogradu predstavila svoju HIT knjigu „radosnog življenja“

Jedni je pamte po televizijskoj igri Hugo, a drugi po glazbi i njezinom hitu „Mala ptica nebeska“ te pjesmama koje se nalaze na albumima Vanne, Danijele, Jacquesa Houdeka i Divas. Rado je slušaju u eteru Narodnog radija, a upravo se okuplja čitateljstvo koje će je zavoljeti i kao spisateljicu.
U Gradskoj knjižnici Biograd na Moru nedavno je poznata televizijska i radijska voditeljica, glazbenica, pjevačica i skladateljica Ivana Plechinger predstavila svoju prvu knjigu „Ono što ostaje, uvijek ljubav je“, ali i sebe u jednom novom svjetlu. Ubiograd-3sprkos olujnoj buri, opuštena i topla atmosfera malog prostora knjižnice na ovaj književni susret privukla je i natiskala mahom žene. U uvodnom dijelu Ivana Plechinger podijelila je svoje oduševljenje što se, usprkos hladnoći, okupilo mnoštvo žena te započela predstavljanjem svoje knjige koju je nazvala „knjiga radosnog življenja“. Napisala ju je nakon što je u 39. godini doživjela moždani udar i proživjela vlastite teške životne situacije. U djetinjstvu joj je umrla majka od raka, a potom u njenom vlastitom domu i na njenim rukama iznenada umire otac za kojeg je bila iznimno vezana.
„Nakon ovog s tatom, stalno mi je dolazilo da pišem. Knjigu nisam započela da budem spisateljica, već da pomogne meni. To nije knjiga o tugovanju, unutra su praktični savjeti. Usprkos svemu, ovo je knjiga radosnog življenja i u knjizi me ima onoliko koliko je potrebno da vi shvatite koliko su nam životi zapravo slični. Da se sve to meni nije izdogađalo, ja večeras ne bi bila s vama, niti bi ova knjiga nastala“, tvrdi Plechinger, navodeći da knjiga nije autobiografsko štivo, niti memoari.  biograd-1Radi se o tome da je zadnjih 10-15 godina čitala isključivo knjige za samopomoć, jer ju je silno privlačila baš takva literatura, a potom je imala potrebu staviti na papir sve što je njoj pomoglo u datom trenutku. „Prava knjiga u pravo vrijeme doslovno vam može spasiti život, ako imate dovoljno hrabrosti sve što ste pročitali primijeniti i na svoj život.“, pritom ističe.
„Moj put nakon svega put je radosti i pokušat ću vas uvjeriti da smo na ovaj svijet svi došli s namjerom da se radujemo, samo što smo to negdje usput zaboravili. Ovo je moja priča, ali puno važnije – ispričat ću vam i vašu buduću radosnu priču. U njoj ćete pronaći upute kako s osmijehom kroz život, bez obzira na situacije kroz koje prolazite“, govori. Na sebi svojstven način progovorila je o tome kako je, ponajprije uz podršku supruga i dvojice sinova, smogla snage nastaviti dalje, nakon smrti oca i vlastitog moždanog udara. „To je bio preokret u mom životu, uspjela sam promijeniti samu sebe.“, naglašava. Pritom daje jedinstvena rješenja za osobni rast i razvoj kroz vlastite primjere i otkriva kako biti otvoren prema ljudima i događajima i kako unatoč teškim životnim trenucima i traumama treba živjeti sada i ovdje u zahvalnosti i ljubavi, a ne u stresu odnosno strahu i grču svakodnevice.biograd-2

„Imala sam krivi pogled na neke stvari i mislim da mi je to donijelo bolest u život. Otpuštena sam s dijagnozom „savršeno zdrava“, doktori misle da se to dogodilo zbog stresa. Počela sam istraživati što je u stvari stres,a stres je zapravo strah od bilo čega. Na duhovnoj razini moždani udar je strah od budućnosti.“, iskreno će Plechinger.
Prepuna pozitivnih misli i rečenica izrečenih s osmijehom na licu nastavlja: „Naišla sam na ideju da je izuzetno korisno započeti dan sa zahvalnošću. U knjizi pišem koliko mi je zahvalnost promijenila život. Prvo moraš biti zahvalan, pa ti sreća dolazi u život. Prenesite tu ideju u svoj život i vidjet ćete koliko će vam se promijeniti na bolje“.

Gordana ŠARIĆbiograd-5

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.