IVICA ARBANAS (HVIDRA ZADAR): Srbi i dalje vrše agresiju na nas i treba ih zaustaviti! IVICA ARBANAS (HVIDRA ZADAR): Srbi i dalje vrše agresiju na nas i treba ih zaustaviti!
Predsjednik Hvidre Zadar, Ivica Arbanas, poslao je priopćenje za javnost, odnosno orvoreno pismo tehničkom premijeru Tihomiru Oreškoviću. Objavljujemo ga u cijelosti. “Ovih se dana... IVICA ARBANAS (HVIDRA ZADAR): Srbi i dalje vrše agresiju na nas i treba ih zaustaviti!

Predsjednik Hvidre Zadar, Ivica Arbanas, poslao je priopćenje za javnost, odnosno orvoreno pismo tehničkom premijeru Tihomiru Oreškoviću. Objavljujemo ga u cijelosti.

“Ovih se dana treba održati Croatia summit u Dubrovniku na koji ste, među ostalim državnicima, pozvali i premijera Srbije Vučića.

Ponašanje Vučića, ne samo u zadnje vrijeme, nego kontinuirano od postanka neovisnosti Hrvatske države, u odnosu na Hrvatsku državu zgraža svakog poštenog, ne samo Hrvata, nego i svakom građanina RH.
Tim više jer naša politička vlast nema adekvatan odgovor u zaštiti svojih građana od ove nove i sofisticirane agresije Srbije na našu Domovinu i njene najvjernije sinove, branitelje, koji su krvlju platili njenu slobodu.

Odkud Vam pravo,gosp. tehnički premijeru da tolerantno promatrate i ne reagirate i pozivate na ovaj summit dokazanog velikosrpskog agitatora, koji je još za vrijeme Domovinskog rata počeo agresiju na RH , a koja se ovih dana nastavlja na Srbima svojstven način : lažima i izokretanjem istine?

1995. godine Vučić je u vatrenom govoru u okupiranoj Glini okupljenima obećavao da Srpska Krajina i Glina nikada neće biti Hrvatska i da ondje ustaška vlast nikada više neće moći doći.
Radikali su tijekom rata imali paravojne formacije u Hrvatskoj u kojoj su sijali smrt, a Vučić je, zajedno sa Šešeljem i Nikolićem često obilazio okupirana područja i širio mržnju .
Ne samo kao mladić, taj isti Vučić je na javnom mjestu i 2000. godine govorio kako Srbi hoće samo ono što je njihovo-srpsko, a to jesu Karlobag i Ogulin i Virovitica i sve te srpske zemlje.
Jer ova nova politika samo je nastavak velikosrpske agresije iz 1991. g. , samo novim sredstvima.

Pozivamo Vas , gospodine Orešković da zaštitite nacionalne interese i da nađete adekvatan odgovor na ovu agresiju Srbije prema Republici Hrvatskoj, umjesto što im šaljete pozivnice!”
Predsjednik Udruge HVIDR-a Zadar :
_____________________
/Ivica Arbanas /

 • via magna

  23. kolovoza 2016. #1 Author

  E moj Arbanas,našao si potpuno anacionalnog tipa da nam štiti nacionalni interes.A pogotovu branitelje.Njima su puna usta nas branitelja kada im nešto treba,međutim ovaj kojeg pozivaš je potpuno kriva osoba na krivom mjestu.A znaš i ti i ja kome to imamo zahvaliti.I tome što pola ministara sliči na izbacuvače iz disco clubova.Ovo su teme za dizanje tenzija kod branitelja,nadam se da neće progutat ješku.

  Odgovori

 • via magna

  23. kolovoza 2016. #2 Author

  Arbanas smiri se,Tražiš zaštitu nacionalnih interesa od anacionalne osobe.Jedan od rijetkih koji tu nešto razumno može učiniti je taj čovjek na slici iza tebe.Kojega su izdali oni -onaj koji je i doveo ovog kojeg ti sada pozivaš-Oreškovića.Potpuno pogrešan čovjek na pogrešnom mjestu.Sve ovo zaoštravanje sa Srbima je u cilju kampanje.A branitelje žele iskoristiti kao i uvijek.

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.