IZBORI U HDZ-u: Pobjeda Sekule, Mršića, Barešića, poraženi Ročak, Dokoza… IZBORI U HDZ-u: Pobjeda Sekule, Mršića, Barešića, poraženi Ročak, Dokoza…
U tijeku je prebrojavanje glasova nakon što su danas održani unutarstranački izbori za HDZ. Božidar Kalmeta i dalje će voditi Županijski odbor HDZ-a, nije... IZBORI U HDZ-u: Pobjeda Sekule, Mršića, Barešića, poraženi Ročak, Dokoza…

U tijeku je prebrojavanje glasova nakon što su danas održani unutarstranački izbori za HDZ.

Božidar Kalmeta i dalje će voditi Županijski odbor HDZ-a, nije ni imao protukandidata. Iako se spominjalo da ambicija za to ima župan Božidar Longin, on je jedva ušao među kandidate za dopredsjednika, a troje kandidata je odustalo kako bi se njemu povećale šanse. Naime, bila bi sramota za stranku da župan ne uđe u predsjedništvo.

Novi predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Zadra je Šime Erlić. Ni on nije imao protukandidata.

U većini općina i gradova situacija je unaprijed bila jasna budući da kandidati za čelna mjesta nisu imali protukandidate, no u nekim općinama bilo je zanimljivo.

U Bibinjama su se za mjesto predsjednika borili županijski pročelnik Ivan Šimunić i općinski donačelnik Šime Sekula. Šimunić je poražen rezultatom 45:150.

U Sukošanu i dalje predsjednik ostaje Tomislav Dražić. On je osvojio 178 glasova, dok je njegov protukandidat Mile Ročak imao 123.

Uvjerljivu pobjedu u Starigradu izborio je načelnik Krste Ramić, koji je pobijedio Višeslava Dokozu s osvojenih 91 naspram 21.

U Lišanima Ostrovičkim uvjerljivo je pobijedio dosadašnji načelnik Ivica Musić protukandidata Tomislava Radaša, sa rezultatom 49: 27.

U Biogradu pobjedu je odnio Šime Mršić sa 294 osvojenih glasova, a njegova protukandidatkinja Melanija Ražov Radas osvojila je 122 glasa.

Pobjedu u Pakoštanima izborio je Marin Barešić, koji je dobio 146 glasova, dok je za Domagoja Kaziju glasovalo 48 osoba.

Dosadašnjeg predsjednika Općinskog odbora HDZ-a u Viru, Rajka Radovića, pobijedila je protukandidatkinja Vesela Vučetić. Dobila je 48 glasova, dok je on imao dva glasa manje, odnosno 46 glasova.

U Benkovcu je Tomislav Bulić osvojio 238 glasova, a njegov protukandidat Stanko Čirjak 16 glasova.

Uskoro opširnije.

 

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.