Izložba “4x Zadar – Serenissima, Ottomans, Napoleon, Habsburg“ u subotu u Gradskoj loži Izložba “4x Zadar – Serenissima, Ottomans, Napoleon, Habsburg“ u subotu u Gradskoj loži
“4x Zadar – Serenissima, Ottomans, Napoleon, Habsburg” naziv je izložbe koju će svi posjetitelji moći pogledati u izložbenom paviljonu Gradska loža od 8. lipnja... Izložba “4x Zadar – Serenissima, Ottomans, Napoleon, Habsburg“ u subotu u Gradskoj loži

“4x Zadar – Serenissima, Ottomans, Napoleon, Habsburg” naziv je izložbe koju će svi posjetitelji moći pogledati u izložbenom paviljonu Gradska loža od 8. lipnja do 2. rujna 2019. godine.

Zbirka ratnog, lovnog oružja i pribora istarskog kolekcionara Maria Ferlina ispričat će priču o Napoleonu, Osmanskom, Habsburškom i Mletačkom vremenu.

Više od 250 izložaka koji datiraju od 15. do 19. stoljeća upotpunjenih predmetima iz fundusa Narodnog muzeja Zadar odvest će svakog posjetitelja na nezaboravno putovanje kroz lovni hedonizam aristokracije, dokolicu bogataša i svakodnevnicu vojnika i oficira koja nas podsjeća na umjetnost življenja, majstorstvo izrade oružja i lovnog pribora, te njegov razvitak kroz četiri stoljeća.

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.