Izložba Sonje Butić Davidoff; Veliku pažnju plijeni slika generala Praljka Izložba Sonje Butić Davidoff; Veliku pažnju plijeni slika generala Praljka
U Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak 27.08. otvorena je samostalna izložba slika “St. David” autrice Sonje Butić Davidoff iz Zadra. Već u samoj najavi... Izložba Sonje Butić Davidoff; Veliku pažnju plijeni slika generala Praljka

U Gradskoj knjižnici Zadar u ponedjeljak 27.08. otvorena je samostalna izložba slika “St. David” autrice Sonje Butić Davidoff iz Zadra.

Već u samoj najavi izložba je izazavala veliki interes javnosti jer je Sonja prva u Hrvatskoj naslikala trenutak trovanja generala Slobodana Praljka u sudnici Den Haaga. Portret pokojnog generala Slobodana Praljka za nju ima poseban emotivan značaj. Naime Sonja se početkom rata dragovoljno prijavila kao branitelj i bila sudionica Domovinskog rata od 1991-e do 1992-e godine.

U Sonjinoj likovnoj zbirci  mogu se pronaći različite teme koje su ne samo njoj najbliže i najintimnije, već su i univerzalno bliske svima nama .Na ovoj izložbi pod nazivom  „St. David“ autorica je predstavila dvadesetak slika, u tehnici ulje na platnu, na kojem prenosi različite teme i motive, od naive, portreta, pejzaža i vjerskih motiva.

Slikarstvom se amaterski počela baviti prije nekoliko godina. Koristi tehniku ulje na platnu. Različite životne okolnosti motivacija su joj za izražavanje svog stvaralačkog i umjetničkog  izričaja. Osjetivši potrebu za kreacijom, krenula je u vlastito istraživanje boja i oblika na platnu na kojem prenosi svijet kojim smo okruženi.

Sonja Butić Davidoff prvu samostalnu izložbu održala je 21.12.2017.godine u Općini Poličnik. Oduvijek je bila ljubitelj svih vrsta umjetnosti, dobrih knjiga, glazbe prirode i životinja, kulturno umjetničke povijesne kulture svih zemalja a slikarstvo će ostati njezina ljubav zauvijek.

Vesna Benić organizator izložbe čestitala je Sonji i zaželila joj što više inspiracije u njezinom radu te se zahvalila Gradskoj knjižnici Zadar na ustupljenom prostoru i načelniku Davoru Lončaru Općine Poličnik na sufinanciranju ove izložbe.

Glazbeni gost izložbe bila je Tea Vidaić, zadarska kantautorica i magistra hrvatskog jezika i književnosti.

2d1366a4c4fb5d67ca14-800x534

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.