Kalmeta pozvao članove i simpatizere da daju glas listi HDZ-a za Euro parlament Kalmeta pozvao članove i simpatizere da daju glas listi HDZ-a za Euro parlament
U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u Zadru održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni kandidati HDZ-a za Euro parlament. Okupljene je na... Kalmeta pozvao članove i simpatizere da daju glas listi HDZ-a za Euro parlament

U Multimedijalnoj dvorani Kneževe palače u Zadru održana je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni kandidati HDZ-a za Euro parlament.

Okupljene je na početku pozdravio Božidar Kalmeta, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a.

“Drago mi je da smo se okupili ovdje u prekrasnom prostoru Kneževe palače, koja je obnovljena sredstvima iz EU i to s 35 milijuna kuna, a obnavlja se i Providurova palača sa 40 milijuna kuna. Kad tome pridodamo potpisane i započete projekte od oko 2 i po milijarde kuna, onda ne trebamo puno pojašnjavati o važnosti toga tko će nas zastupati u EU. Mi dajemo potpunu potporu ovoj listi koja je bez sumnje najbolja. Pozivam sve članove i simpatizere, da izađu na izbore i daju glas HDZ-ovoj listi koju predvodi Karlo Ressler.” – kazao je Kalmeta.

Dukić: HDZ već 30 godina služi građanima

Gradonačelnik Grada Zadra Branko Dukić je istaknuo kako stranka već 30 godina služi Zadranima i to vidi na svakom koraku.

“Mi smo stranka koja zna raditi i stvarati što se i vidi, te zaslužuje povjerenje. Vidimo da je lista kvalitetna, okuplja i mlađe i starije ljude. Pozivam građane da izađu na izbore i daju glas HDZ-u jer samo tako možemo dalje.” – kazao je Dukić.

Župan Božidar Longin također se kratko obratio nazočnima.

“Za vrijeme nedavnog posjeta Zadarskoj županiji premijer je obišao naš kraj i uvjerio se u kojoj fazi su projekti. Držim da je lista dobra, ima i sadašnjost i budućnost, mi stariji moramo poduprijeti naše mlade snage, te da se zajedno izborimo za projekte.” – kazao je Longin.

Nositelj liste HDZ-a za EU parlament, Karlo Ressler, podsjetio je da se trenutno ulaže preko 2 i po milijarde kuna, te naglasio povezanost svega onoga što se radi na lokalnoj razini, u općinama i gradovima, sa županijskom, te državnom razinom.

“To je posebno vidljivo zadnje dvije i po godine, za vrijeme Vlade premijera Andreja Plenkovića. Da nije toga, ne bi se mogli realizirati oni projekti koje smo danas obišli. Zato je važno izaći na izbore i voditi računa o budućnosti.” – kazao je Ressler.

Plenković: U projekte na području Zadarske županije ulaže se preko 2,5 milijarde kuna

Nakon njega, nazočnima se obratio predsjednik HDZ-a, Andrej Plenković, koji je zahvalio predsjedniku Županijskog odbora na gostoprimstvu kandidatima za Euro parlament.

“Drago mi je da smo imali priliku nastaviti našu kampanju u Zadarskoj županiji. Vodimo je na jedan pozitivan i afirmativam način. Zadarska županija je dala veliki obol u Domovinskom ratu, a nakon rata nastavila se obnova i izgradnja velikim koracima. Ulaže se trenutno preko dvije i pol milijarde kuna u razne projekte. Bez zajedničkog truda i rada ne bi mogli biti realizirani ovi projekti koji su opipljivi, a koji pridonose da se u Zadarskoj županiji bolje živi.” – kazao je Plenković i dodao:

“Zadarska županija je srce hrvatskog ribarstva, sastali smo se danas i s našim ribarima. Bitno je da se grad razvija, kao sveučilišni grad, da se radi na obnovi kulturne baštine, a tu je i ova palača na čijem svečanom otvorenju smo bili prije dvije godine. Zadar je sveučilišni grad, sastanak koji sno odradili bio je vrlo koristan, a svi zajedno radit ćemo na napretku. Naš program ima nekoliko temeljnih točaka, a prvi je jačanje Hrvatske u gospodarskom smislu, smanjivanje vanjskog duga, rasterećenje građana u poreznom sustavu, nastavljamo sa strukturnim reformama, sve to predstavlja dio naših napora kako bi privukli investitore. Radimo velike iskorake u području sigurnosti, a ona se manifestira u čuvanju i kontroli granica, sprječavanju nezakonitih migracija, te ispunjavanju kriterija za ulazak u shengenski prostor. Naša granica je dugačka i zahtjeva angažman preko 6.500 policajaca na čuvanju granice.” – kazao je Plenković, te se osvrnuo na lokalne projekte.

“Ovdje u Zadru luka Gaženica daje sasvim novu dimenziju turizmu i gospodarstvu, prometna povezanost je na visokoj razini, autocesta vodi sve do pomorskog dobra, u planu je i razvoj željeznice, te Zračne luke. Hrvatska će predsjedati Europskom unijom iduće godine i to je važno za profiliranje Hrvatske među europskim zemljama. Mi smo politička stranka koja vodi ovu kampanju jasno, upućeno, i imamo podršku svih koji se zalažu za ozbiljan i odgovoran smjer Hrvatske.” – kazao je Plenković.

hdrpl

fznor

hdrpl

hdrpl

fznor

 

Trenutno nema komentara na ovaj članak

Registriraj se i komentiraj!

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.