KALMETINA SNAGA Podržava ga stranački vrh, lokalni HDZ i brojni Zadrani! KALMETINA SNAGA Podržava ga stranački vrh, lokalni HDZ i brojni Zadrani!
Iako je bilo onih koji su pomislili da će podizanje druge optužnice protiv zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete označiti njegov politički kraj, to se nije... KALMETINA SNAGA Podržava ga stranački vrh, lokalni HDZ i brojni Zadrani!

Iako je bilo onih koji su pomislili da će podizanje druge optužnice protiv zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmete označiti njegov politički kraj, to se nije dogodilo.
Naprotiv, ovih dana je još jednom pokazao svoju političku snagu, ali i to da mu po inteligenciji većina stranačkih kolega nije ni blizu.
Naime, u HDZ-u na državnoj razini svako malo izmjenjuju se i smjenjuju predsjednici, pa smo tako gledali epizode s Ivićem Pašalićem, Ivom Sanaderom, Jadrankom Kosor, Tomislavom Karamarkom…
Svi su oni došli, odigrali koju epizodu i nestali sa scene, a sve to vrijeme uvijek u vrhu i uvijek među najmoćnijima bio je Zadranin Kalmeta. kalmeta

Uz njegovo ime, a vezano za izvlačenje novca iz državnih tvrtki, u aferi Fimi medija i Remorker, niz godina povlače se sumnje i optužbe, međutim to mu nije niti malo umanjilo popularnost ni utjecaj. Na prošlim lokalnim izborima, unatoč jakoj oporbi, osvojio je uvjerljivu pobjedu i kao gradonačelnik, ali i u Gradskom vijeću. Zadrani su ga podržali jer je, kako su govorili, puno napravio za grad i županiju.
Istina je, dok je bio ministar u Vladi, realizirano je bezbroj projekata, a cijeli zadarski kraj, kako otoci, tako i zaleđe, pretvoreni su bili u veliko gradilište.
Gradile su se škole, ambulante, knjižnice, vrtići, prometnice, vodoopskrbni sustavi, pristaništa na otocima, pa čak i na onima na kojima živi jedva stotinu stanovnika. I to je ono što građani valoriziraju. Kalmeta Milinovic-800x450

Kad ih se pita u anketama, ili kad iznose komentare na Facebooku, većina govori isto – puno je napravio za Zadar i ne zanima ih pretjerano ima li istine u optužbama protiv njega. Mnogi od njih smatraju da niti jedan političar nije prepošten. Možda je čudno, ali je tako.
Pored podrške građana, Kalmeta se pobrinuo da u županijskoj organizaciji HDZ-a, kao i na općinskim razinama, ima provjerene ljude koji će mu pružati podršku.
Tako se ovih dana njegovi stranački kolege sa zadarskog područja natječu međusobno tko će ljepšu izjavu o njemu dati u medije. Neki idu toliko daleko da tvrde da bi i ruku u vatru dali za njega i njegovo poštenje.14853043_557381287789171_3621524533415473981_o-819x549

Dakle, što se tiče građana Zadra i lokalne razine stranke, oni su garancija njegove političke snage, tako da mu se na nacionalnoj razini ne usude suprotstavljati. Bio bi se njega riješio i Karamarko, ali nije se usudio, kao ni Plenković.
Kalmeta nije bio na izbornoj listi na prošlim parlamentarnim izborima, ali je zato njegov stranački šef bezbroj puta ponovio kako je to bila njegova odluka.
Na svim skupovima HDZ-a na zadarskom području Plenković mu je odavao priznanje za sve dosadašnje uspjehe, kao i zato što je još uvijek ovo područje utvrda HDZ-a kojeg on uspješno vodi. Uvijek je imao mnoštvo pohvala na njegov račun.HDZ PREKO 3-800x547

Predsjednika HDZ-a i premijera Andreja Plenkovića ovih dana u Saboru napadaju SDP-ovci s pitanjima do kada misli tolerirati Kalmetu i optužnice protiv njega, a on im odgovara da je raspravu o tome prepustio Županijskom odboru HDZ-a.
Tamo je, kao što znamo, Kalmeta alfa i omega, što znači da za njega “nema zime”.
I ovaj put je bilo, kako on sam često kaže – “Psi laju, a karavane prolaze”.
Što se tiče MOST-a, koliko drže do Kalmete najbolje pokazuje činjenica da njihov ministar Slaven Dobrović, koji je htio za državnog tajnika uzeti bivšeg Kalmetina protukandidata, Tomislava Ćurka, ipak nije to učinio.
Kako čujemo – ne želi se zamjerati zadarskom gradonačelniku koji je smijenio Ćurka s pozicije direktora Ćistoće. Dobrović je odbio bilo što komentirati na tu temu prije tri dana kada je boravio u Zadru.

Stoga, oni koji se vesele Kalmetinom konačnom padu, morat će se strpjeti još dosta dugo, a oni koji ga podržavaju mogu biti mirni.  On će u politici biti još dugo, osim ako sam ne odluči drugačije.

Hdz Bibinje -800x436

  • tamara

    25. studenoga 2016. #1 Author

    u potpunosti se slažem sa gore navedenim tekstom…..svatko od nas može imati svoje osobno mišljenje o kalmeti voliti ga ili ne,ali mora se priznati da je pod njegovom vladavinom zadar i zadarska županija doživila preporod…..jer svi mi zadrani ćemo se sititi zadra prije 25.g kakav je bio i zadra danas……i zato kažem bez obzira na svoje osobno mišljenje o njemu HVALA GRADONAČELNIČE

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.